Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Drobna szkoda komunikacyjna
klemens:
Zasady pokrycia utraty wartości po kolizji są tu http://www.piu.org.pl/public/upload/ibr ... dlowej.pdf
Uwaga! Takie odszkodowanie należy się tylko po PIERWSZEJ kolizji auta.
Sam możesz zobaczyć, czy lakier jest zdarty do podkładu czy nie. W miejscu, w którym lakieru już nie ma, nie pomoże żadne polerowanie.
Jeśli będziesz malował, to przecież Ty odbierasz robotę. Jeśli lakier będzie się różnił nie odbierasz i poprawiają do skutku. Na koszt OC sprawcy. Z autem zastępczym, choć się należy TU robią różne uniki. Albo użera się z nimi samemu albo można zgłosić się do firmy. Np. sixt.pl . Warunek: do firmy trzeba się zgłosić od razu i ona już pilnuje, żebyś miał auto zastępcze na cały okres naprawy. Ciebie nie obchodzi nic.
enigma:
--- Cytat: "klemens" ---
Np. u mnie w renówce odmówili naprawy gwarancyjnej zardzewiałego błotnika z powodu... zamontowania instalacji gazowej.
--- Koniec cytatu ---
Hmmmm ciekawe to jest, w samej instrukcji jest napisane że traci się na silnik i układ elektryczny tylko. To samo mam potwierdzenie od HMP.
Zrobiłeś coś z tym czy kazali spadać?
klemens:
Napisałem do RenaultPolska skargę, oświadczyłem, że więcej nie kupię u nich żadnego auta (a właśnie zamierzałem kupić 2). Szybciutko oddzwonili i odpisali, że naprawią. Tak samo robią TU. Najpierw odmówią, zaniżą. Może ze 20% klientów się postawi i uzyska co się należy. TU i tak się to opłaca.
Nie cytujemy całości wypowiedzi będącej ostatnim postem w wątku. Usunięcie cytatu. tekla
Nawigacja