Forum > i30 FD
Stuki z okolic deski rozdzielczej
Piotr:
Witam,
Od roku borykam sie z problemem stukow w okolicach deski rozdzielczej, badz wlotu powietrza po lewej stronie kierownicy. Trudno dokladnie zlokalizowac zrodlo. Odglos przypomina poluzowana srubke i pojawia sie na nierownosciach. Bylem juz na 4 jazdach z roznymi serwisantami ale twierdza ze tego nie slysza. Oczywiscie ja slysze caly czas :/.
Za pierszym razem bez osluchiania wymienili element wspomagania kierownicy - fabryczny byl montowany za duzy.
Czy ktos moze spotkal sie z podobnym problemem?
Pozdrawiam
Piotr:
Witam,
Problem wydaje sie byc rozwiazany. Po 4 jazdach z diagnostami ASO w 2 roznych serwisach. Okazalo sie ze stukaly luze kable pod deska rozdzielcza. Panowie je spieli i teraz jest ok. Troche jednak zajelo mi przekonanie ze to wplywa na funkcjonalnosc pojazdu bo gwarancja nie obejmuje problemow ktore na nia nie wplywaja.
Pozdrawiam
BartBartez:
Dobrze, że udało się rozwiązać problem.
Carexpert:
Ja walczylem ze stukiem z 7 miesiecy. Jezdzilem nie wiedzieli co rozebrali zlozyli nic nie znalezli. Mieli mnie za marudnego klijenta po czym przy jakiejs wizyty powiedzieli mi ze juz wiedza co to puka mi w kolumnie kierownicy. Podobno jest akcja naprawcza na kolumny kierownicy bo brzeczy w nich sprzeglo elektrycznego wspomagania. Wymienili mi na gwarancji cala kolumne i jest ok.
Carexpert:
Problem w tym ze wiedzialem lepiej od nich co w moim aucie jest nie tak bo tez jestem mechanikiem hihihihihihi
Maja ciezkie zycie ze mna
Nawigacja
[#] Następna strona