Forum > i30 GD
[i30] [i30] Dołożenie tempomatu - nowa i30
lukasz536:
--- Cytat: pietro_m w 18 Maj 2020, 13:17:15 ---Czy ktoś z Was dokładał przyciski tempomatu bez ściągania kierownicy?
--- Koniec cytatu ---
O ile dobrze pamiętam, nie da się. Samą nową wiązkę łączącą przyciski ze zwijaczem można zainstalować bez zdejmowania (może "współistnieć" z wypiętą, starą), ale przycisków już nie.
Fin Bogasson:
Cześć, ja dokładając tempomat demontowałem kierownice, ale a trakcie doszedłem do wniosku że da się bez tego. Po zdjęciu airbagu da radę odkręcić przyciski bez demontażu kiery. Wykręcasz 4 śrubki odpinasz wtyczki i wymieniasz. Może trochę mniej wygodnie niż na zdjętym kole, ale da się zrobić na 100%
lukasz536:
Cześć,
czy ktoś przy okazji dokładania tempomatu kupił kierownicę z podgrzewaniem (wcześniej nie mając kierownicy z taką funkcją) i udało mu się tę funkcję uzyskać po zmianie zwijacza na taki z inną wtyczką (bo wtyczki się różnią, z podgrzewaniem jest zaprezentowana w poście 269 w tym temacie przez użytkownika @kosmos2011)? Jeżeli tak, to jaki jest numer części takiego zwijacza?
Zioło:
Witajcie, po oficjalnym przywitaniu na powitalni, zwracam się z prośbą o informację czy w moim Osiołku VIN TMAD281RAHJ137717 podzespoły będą współpracować z kierownicą wyposażoną w sterowanie tempomatem.
Kontrolka na blacie jest, kostka zwijacza ma wszystkie piny, przynajmniej od strony poduszki.
Przeczytałem wszystkie posty w temacie stąd prośba o sprawdzenie po Vinie.
Serdecznie dziękuję.
lukasz536:
--- Cytat: Zioło w 05 Sierpień 2020, 08:05:30 ---Witajcie, po oficjalnym przywitaniu na powitalni, zwracam się z prośbą o informację czy w moim Osiołku VIN TMAD281RAHJ137717 podzespoły będą współpracować z kierownicą wyposażoną w sterowanie tempomatem.
Kontrolka na blacie jest, kostka zwijacza ma wszystkie piny, przynajmniej od strony poduszki.
Przeczytałem wszystkie posty w temacie stąd prośba o sprawdzenie po Vinie.
Serdecznie dziękuję.
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem, czy teraz da się cokolwiek sprawdzić, ponieważ w tej rosyjskiej witrynie (EPCcars) nie ma aktualnie katalogu hyundai i nic nie można sprawdzić po VIN-ie. Podobno mają wkrótce dodać nowe katalogi (oby również Hyundai), więc trzeba będzie poczekać. Jedyne, co można zrobić, to zczytać numery z nalepek na częściach w samochodzie i porównać z tym, co piszą inni użytkownicy forum, tzn. czy mają takie same numery i czy na takich działa im tempomat. Chodziłoby o komputer, zwijacz i zegary.
Nawigacja
[#] Następna strona