Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] tylna wycieraczka - zatrzymuje się w połowie i

(1/3) > >>

maciekw:
Cześć,

ktoś może mi podpowiedzeć co może być powodem problemów z tylną wycieraczką? Przy mokrej szybie, gdy jest tylko deszcz, pracuje prawidłowo. Natomiast gdy jest nawet odrobina śniegu, gdy ją włączę, to się przekręci do pionowej pozycji, słychać terkotanie i stoi. Gdy ją lekko trącę, to pracuje dalej. Nie rozkręcałem jeszcze mechanizmu, tam są jakieś zębatki, pasek czy bezpośrednio na ośce silnika? Ktoś miał taki problem?

kosmos2011:
Nie ma pasków lecz niestety są kółka zębate.
http://hyundai.epcdata.ru/santa_fe/27615/electric/stekloomivatel_i_stekloochistitel_zadnego_stekla-91988/

Waldemar:
Witam
ja z kolei mam taki problem z ramieniem tylnej wycieraczki że nie mogę jej wogle ściągnąć jest tak zapieczona że tylko ciąć może ma ktoś jakieś pomysły aby to jakoś ściągnąć zrobiłem nawet ściągacz z śrubą ale to nic nie daje ani rusz ,chciałem ją pomalować bo cała jest zardzewiała

maciekw:
mi kiedyś w hondzie puściła chyba po miesiącu. co dzień rano dawka wd40.

volcan:
WD40 - codziennie po trochę + ostukiwanie wycieraczki.

U mnie (odpukać...) nieruszana chyba nigdy zeszła bez walki (używałem ściągacza). Też miałem zardzewiałą, kupiłem po prostu na allegro nowe ramię z piórem (nie było tylko "prowadnika - hamulca" - przekładałem ze starej). Ramiona bardzo potaniały, kupowałem cały komplet za kilkadziesiąt złotych.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej