Autor Wątek: koty pod maską...  (Przeczytany 5909 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

y4r3k

• Gość
koty pod maską...
« dnia: 02 Luty 2014, 22:39:13 »
Czy wam też zwierzaki wchodza pod maske ?

Jakiś czas temu otwieram klape a tam wielki kocur lezy sobie na pokrywie silnika. Co jakis czas obserwuje je wybiegajace spod samochodu. Dzisiaj znalazłem sierść...i trochę brudu.. Niestety w Tucsonie jest sporo miejsca a te zwierzaki wchodza tam, gdzie ciepło. Dopoki nic nie zniszcza nie jest tak zle, ale to prędzej czy później moze sie zdarzyć. Rozważam jakieś środki odstraszajce lub siatke  :-x

Offline kosmos2011

• Giełda
koty pod maską...
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Luty 2014, 22:45:13 »
Mam taką radę przed uruchomieniem silnika postukaj w maskę żeby spłoszyć nieproszonego gościa. Dwa lata temu byłem świadkiem jak kot wlazł w takie miejsce że po uruchomieniu silnika głowę mu urwało.

bartekzg

• Gość
koty pod maską...
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Luty 2014, 16:32:22 »
ja znalazłem kawałek suchego chleba - i ślady na pokrywie silnika- wyraźnie ktoś zrobił  sobie noclegownie.  

Kurde nawet nie chce sobie wyobrażać rozszarpanego kota i sprzątania tego.

Offline wydminianin

• Giełda
koty pod maską...
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Luty 2014, 17:45:37 »
Gdy miałem Opla, to zdarzyło się, że myszy pogryzły kable zapłonowe. Zauważyłem w drodze, jak silnik zaczął pracować na trzech garach. A samochód nie stał w stodole, tylko w garażu. Trochę trutki załatwiło sprawę  :mrgreen:

y4r3k

• Gość
koty pod maską...
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Luty 2014, 18:51:42 »
Miałem dokladnie tak samo z kablami zaplonowymi w poprzednim samochodzie. Chyba lubia ten rodzaj izolacji.

Btw. Ten kocur pod maska nawet nie chcial uciekac jak podnioslem pokrywe, musialem go przeganiac ;)

warpap

• Gość
koty pod maską...
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Maj 2014, 12:06:44 »
Nie wiem, czy na koty to działa, ale na kuny i inne gryzonie polecam.....kostkę toaletową w zawieszce :mrgreen: I pachnie i odstrasza ;-)

stalowiak

• Gość
koty pod maską...
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Maj 2014, 12:59:03 »
Polecam sposób warpap'a. Działa, tylko mi osobiści troszkę przeszkadza ten zapach. Działa nawet we wiacie garażowej bez drzwi. Dwie zawieszki "kibelkowe" wyprosiły z wiaty koty i inne zwierzaki, które sobie robiły tam noclegownię i stołówkę. Na silnik też działa.

Offline pool21

• HKP
  • **
koty pod maską...
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Maj 2014, 20:01:57 »
Dokladnie kostki WC

Mleko

• Gość
koty pod maską...
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Czerwiec 2014, 17:32:08 »
Witam
Gdzie dokladnie i jak wieszacie taka kostke WC?

stalowiak

• Gość
koty pod maską...
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Czerwiec 2014, 08:04:56 »
Mleko, najlepiej z daleka od kół pasowych i pasków, żeby przypadkiem nie wciągnęło. Ja miałem przy akumulatorze zawieszone, tak, żeby nie stopiło plastiku od kolektora wylotowego.