Forum > Getz
niebieska kontrolka temperatury silnika GETZ 1.1
RADTUS:
Ciekawość, mnie zżera i będę kibicował temu tematowi!
Niebieskiej kontrolki od temp silnika to jeszcze nie widziałem, ale zgodnie z zasadą nie widziało się jeszcze wszystkiego - poczekam na odpowiedzi.
marekityle:
O kontrolce już gdzieś czytałem, ale nie pamiętam gdzie :-? , u mnie jest i pali się zawsze gdy silnik jest zimny (tak jak chyba jest w instrukcji do około 60°C), i z tego co pamiętam to kontrolka występuje w zależności od tego z której fabryki pochodzi autko :mrgreen:
i o ile się nie mylę to te bez kontrolki składane były w Korei a z kontrolką w Indiach.
Brt85:
Co do kontrolki,marekityle, potwierdzam. Kiedyś pytałem o to w ASO. Odpowiedzili mi, że jest odpowiedzialna za niedogrzenie silnika. I była montowana w autach przeznaczonych na rynek indyjski. Można to sprawdzić po VIN'ie.
Niestety nie mam takiej u siebie, wieć nie wiem jak to działa...
krzyhan:
1,1 2006r u mnie jest tak - nie mam wskaźnika temperatury płynu chłodzącego tylko dwie kontrolki niebieską i czerwoną - niebieska świeci chwile - po uzyskaniu odpowiedniej temp. gaśnie a czerwona gdy temp. przekracza optymalną
Panzer:
Mam Gacka z końca 2008 i kontrolka niebieska tem.silnika jest.
Co do przechodzenia na kolejne biegi to silnik jest bardzo elastyczny i dozwala na szeroką gamą obrotów/prędkości jazdy.
Z tyłu auta też mam delikatne stuki ale to tablica rejestracyjna, można jednak wytrzymać.
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona