Forum > Getz
niebieska kontrolka temperatury silnika GETZ 1.1
marasbydg:
witam szanownych forumowiczów. Od 2 tygodni jestem szczesliwym posiadaczem getz-a 1.1 z 2008 roku. Autko ma przejechane 15tys i własciwie zachowuje się i wyglada jak nowe..Jednak po lekturze ksiązki obsługi, mam pewne pytania.
1. Czy kontrolka temp. silnika- ta niebieska powinna się zapalac rano jak odpalam czy nie? U mnie ona się nie pali....:(
2. Kiedy zmieniacie bieg na wyższy?? przy jakich prędkościach?? przy jakich obrotach?? - wdł ksiązki np. z 2 na 3 bieg przy 40km/h, jednak silniczek doskonale sobie daje rade kiedy zmieniam bieg z 2 na 3 przy 30 km/h - czy to ok??
3. Predkości mx - czy to są przekłamania licznika?? - ostatnio na autostradzie 165km/h - i jeszcze lekki zapas.....
4 Stuki z tyłu - wiem że już temat był poruszany na forum - jednak czy macie jakies pomysły na wyeliminowanie ich??? - zawieszenie było sprawdzane na dwóch stacjach - i wszysko jest idealnie wdł pomiarów...
Z góry dziękuję za odpowiedzi....pozdrawiam MT
jergar:
Witam ja na autostradzie w Niemczech na liczniku miałem 170km/godz.
marekityle:
--- Cytat: "marasbydg" ---ostatnio na autostradzie 165km/h
--- Koniec cytatu ---
:mrgreen: to mój tylko o 5km/h jeździ na 4 biegu
Kilg:
moj max, rownież u sąsiadów na autostradzie 180, ale hałas zabijał.
marasbydg:
ok, w sprawie v-max już coś wiem, a jak wyglada u forumowiczów ta niebieska kontrolka temp silnika??? zapala się jak jest zimny czy nie???
Nawigacja
[#] Następna strona