Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Szarpanie Silnika

<< < (2/4) > >>

skali:
Między filtrem powietrza a kolektorem ssącym. Czyli jeśli masz puszke filtra powietrza po prawej stronie to na przewodzie zasilającym silnik w powietrza z tegoż filtra zaobserwujesz takie o to coś -  http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=8058775

To jest wlasnie przeplywka.. Lecz wątpie żeby czyszczenie coś dało. Jeśli chcesz miec pewnosc i nie wyrzucac pieniążków w błoto podjedź na diagnostyke komputerową.
Lecz jak dla mnie to na 80% przepływka
pzdr  ;-)

Grzech61:
Obawiam się,że skali może mieć rację  :-( przerabiałem podobny problem w seacie.Próba czyszczenia nic nie dała i trzeba było głębiej do kieszeni sięgnąć.Z tego co zasłyszałem jest jeszcze czujnik przepływu,więc tak czy inaczej diagnostyka komputerowa jest wskazana

Hulltay:
Zdecydowanie popieram słowa Przedmówców podjedź na komputer on pokaże co może być nie tak, co do mojej propozycji to miałem taką przypadłość w poprzednim wozidełku i czyszczenie przepływki pomogło.

IcEpOl:
Dziękuje za pomoc i w weekend zabieram się za to chyba ze będzie padał śnieg.

BMsw:

--- Cytat: "IcEpOl" ---Dziękuje za pomoc i w weekend zabieram się za to chyba ze będzie padał śnieg.
--- Koniec cytatu ---

Jak, będziesz czyścił to użyj to tego dobrego nitra, żeby nie zatłuścić przepływomierza po zamontowaniu tak dla zasady zresetuj kompa .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej