Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Szarpanie Silnika
IcEpOl:
Posiadam Hyundai Santa fe I r2001 4x4 poj. 2.4 benzyna. Moim problemem jest brak mocy silnika po zmianie biegu z 1 na 2. Po dodaniu gazu strasznie szarpie całym samochodem aż do 1500 obrotów dalej już jest lepiej. Na następnych biegach jest to samo jeśli zejdę na 1900 obrotów.Co dziwnego jeśli jest zimno nie ma takich objawów. Da się jeździć ale zawsze muszę kombinować ruszając z pod świateł zmieniam na 2 bieg i delikatnie dociskam pedał gazu i wtedy powoli się wdrapuje na te 2000 obr. bez szarpania.Ale nie zawsze się tak da bo jadąc pod gore muszę mieć więcej mocy a tu D... Chciałem się dowiedzieć w czym możne być problem ?? :-|
Hulltay:
W pierwej kolejności sprawdziłbym przepływomierz powietrza, jak jest zafajdany może podawać nieprawidłowe parametry i powodować taki efekt. Nie zaszkodzi również sprawdzenie filtra pow. świec i kabli. A problemów z uruchamianiem nie masz?
IcEpOl:
Uruchamia się dobrze czasem trzeba dłużej zakręcić ale to sporadycznie. Filtr powietrza jest nowy
Hulltay:
Wydaje mi się w takim razie, żeby w pierwszej kolejności zająć się przepływomierzem.
[ Dodano: 2012-01-18, 14:38 ]
IcEpOl:
A gdzie mogę go zlokalizować ?? bo jestem zielony w tych sprawach
Nawigacja
[#] Następna strona