Autor Wątek: Zakup klimatyzacji!!!  (Przeczytany 5510 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Złośnik

• Gość
Zakup klimatyzacji!!!
« Odpowiedź #15 dnia: 25 Sierpień 2009, 23:35:38 »
Oczywiście nie chcę nikogo obrażać, proszę nie brać sobie niczego do siebie. :)
Zakup i wkłądka klimy do auta ktore nie jej nie miało to spore wyzwanie - jasne, chociaż w tych naszych autach jest tak, że instalka jest pod wszytsko pociągnięta i to dużo ułatwia.
Jak już zakąłdać to warto filtry czyste wrzucić, napełnić, a i kompresor też "zdrowy" potrzebny - także nie tyle może z trudnością wsadzenia tego tam ile problem w tym aby mieć dużą pewność że to co kupisz nie rozleci się a założona instalacja będzie szczelna.

soviet100

• Gość
Zakup klimatyzacji!!!
« Odpowiedź #16 dnia: 31 Sierpień 2009, 12:25:07 »
Żeby włożyć klimę to trzeba cały kokpit rozbebeszyć . powodzenia

Cien

• Gość
Zakup klimatyzacji!!!
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Wrzesień 2009, 11:28:11 »
Cytat: "Złośnik"

2) Spada moc silnika ? - kompresor włacza się na 5 - 10 sekund, no neistety nie jest to kompresor zapewniający dodatkową dawkę mocy,
3) Wzrasta zużycie paliwa ? - no tak, wzrasta z włączonymi światłami również co nie oznacza by je wyłączać, pozatym czy 0,5l na 100km, aż tak daje po dupie ? Wątpię.
.

Ad. 2) tak spada - mam ręczną klimę i cały czas czuję to nie takie małe zmniejszenie mocy, robi się bardziej mulisty, nie czuć tak bardzo tego przy większych mocach, tj od około 100KM.
Mnie sporo do tego brakuje.

Ad. 3) to jest min.1-2 litry więc nie mów że nie da się zauważyć - szczególnie w słabszych silnikach.

Uogólnianie nie jest dobre, i wprowadza część osób w błąd.

stylek

• Gość
Zakup klimatyzacji!!!
« Odpowiedź #18 dnia: 07 Wrzesień 2009, 13:13:18 »
Cytat: "Cien"
Ad. 2) tak spada - mam ręczną klimę i cały czas czuję to nie takie małe zmniejszenie mocy, robi się bardziej mulisty, nie czuć tak bardzo tego przy większych mocach, tj od około 100KM.
Mnie sporo do tego brakuje.

Ad. 3) to jest min.1-2 litry więc nie mów że nie da się zauważyć - szczególnie w słabszych silnikach.

Uogólnianie nie jest dobre, i wprowadza część osób w błąd.