Witam wszystkich użytkowników.
Niedawno przeczytałem na innym forum o pękających uszczelkach przy lusterkach zewnętrznych, a przyznam się że pewnie gdyby nie ten wątek to sam bym na to uwagi nie zwrócił i nie zauważył tego defektu. Po oględzinach zauważyłem że w obu lusterkach jest pęknięcie na dole w rogu a w jednym jest dodatkowo pęknięcie u góry lusterka w miejscu gdzie jest lekkie zaokrąglenie uszczelki. Chciałbym zaapelować do wszystkich aby przyjrzeli się jak jest w ich samochodach i podzielili się na forum czy jest to nagminna przypadłość, bo jeżeli tak to można by zaatakować HMP niech coś z tym zrobią bo gwarancja się kiedyś skończy, a wtedy pozostaniemy z tym problemem sami sobie i naprawa będzie oczywiście na własny koszt. Mam zamiar udać się z tym do serwisu, ale znając życie to pewnie będą chcieli mi wcisnąć że jest to uszkodzenie mechaniczne i że nie podlega to gwarancji, a jest to niedopuszczalne i żałosne, aby w tak młodym aucie dochodziło do takich drobnych, aczkolwiek denerwujących usterek. Proszę o informacje jak jest w innych autach i czy może ktoś był już z takim problemem w jakimś serwisem i jak zostało to załatwione