Autor Wątek: Pękające uszczelki przy lusterkach  (Przeczytany 5397 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szyszak_30

• Gość
Pękające uszczelki przy lusterkach
« dnia: 19 Sierpień 2009, 12:22:02 »
Witam wszystkich użytkowników.

Niedawno przeczytałem na innym forum o pękających uszczelkach przy lusterkach zewnętrznych, a przyznam się że pewnie gdyby nie ten wątek to sam bym na to uwagi nie zwrócił i nie zauważył tego defektu. Po oględzinach zauważyłem że w obu lusterkach jest pęknięcie na dole w rogu a w jednym jest dodatkowo pęknięcie u góry lusterka w miejscu gdzie jest lekkie zaokrąglenie uszczelki. Chciałbym zaapelować do wszystkich aby przyjrzeli się jak jest w ich samochodach i podzielili się na forum czy jest to nagminna przypadłość, bo jeżeli tak to można by zaatakować HMP niech coś z tym zrobią bo gwarancja się kiedyś skończy, a wtedy pozostaniemy z tym problemem sami sobie i naprawa będzie oczywiście na własny koszt. Mam zamiar udać się z tym do serwisu, ale znając życie to pewnie będą chcieli mi wcisnąć że jest to uszkodzenie mechaniczne i że nie podlega to gwarancji, a jest to niedopuszczalne i żałosne, aby w tak młodym aucie dochodziło do takich drobnych, aczkolwiek denerwujących usterek. Proszę o informacje jak jest w innych autach i czy może ktoś był już z takim problemem w jakimś serwisem i jak zostało to załatwione

gummi.cezar

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Sierpień 2009, 13:15:07 »
Chyba czytasz nie to forum co trzeba :-)
Tutaj masz przykład użytkownika, któremu się udało to wymienić w ASO:

http://i30forum.pl/viewtopic.php?f=4&t=143&p=5644&hilit=uszczelki#p4364

speedmaster

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Sierpień 2009, 14:00:28 »
a mgółby ktoś zapodac fotke takieo pęknięcia :roll: bo u mnie póki co (odpukać) nic nie widać coby pęknięcie przypominało :roll:

szyszak_30

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Sierpień 2009, 15:31:57 »
Cytat: "gummi.cezar"
Chyba czytasz nie to forum co trzeba :-)
Tutaj masz przykład użytkownika, któremu się udało to wymienić w ASO:

http://i30forum.pl/viewtopic.php?f=4&t=143&p=5644&hilit=uszczelki#p4364

No właśnie na tym forum to przeczytałem, ale chciałem również taki temat podjąć tutaj, bo uważam że powinni coś z tym zrobić, bo zalatuje mi to popeliną. Mogłiby się lepiej postarać

gummi.cezar

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Sierpień 2009, 09:35:16 »
Myślałem, że chodziło Ci raczej o to:

http://mojaceed.pl/forum/viewtopic.php?f=38&t=2080&hilit=p%C4%99kni%C4%99ta+uszczelka

W KIA też wymieniają całe lusterka. Są również zdjęcia. Niestety, aby przeglądać to forum rejestracja jest wymagana.

jerzy62

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Październik 2009, 20:24:14 »
KIA I Hyundai to jedna firma i te same niektóre elementy , a może wiele elementów i Kia to Słowacja a Hyundai to Czechy całkiem blisko naszej granicy . Może wiecie jakie ceny są w Czechach, bo może warto pojechać do sąsiadów po to i owo np. bagażnik na rower, hak holowniczy, czy też na jakiś serwis ?!!!

grzech

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Listopad 2009, 08:11:50 »
jerzy62 - nie na temat :)
2 tygodnie temu na gwarancji wymienili mi w ASO oba lusterka z powodu pękniętych uszczelek bez żadnego problemu.
czas operacji 30 minut.

Carexpert

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Listopad 2009, 22:32:38 »
Ale to sie dzieje tez w Compact Wagonie czy tylko w i30? Ja mam I30CW i raczej nic nie zauwazylem. Gdzie to peka?

gummi.cezar

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Listopad 2009, 21:27:17 »
http://i30forum.pl/viewtopic.php?f=4&t=143&p=3777#p3977

"Compact Wagon" ? A co to za stwór ?

Carexpert

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Listopad 2009, 22:21:57 »
Sorry chodzi oczywiscie o crossover wagon czyli o i30 CW

Carexpert