Autor Wątek: Odkręcanie tapicerki drzwi...  (Przeczytany 3430 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gordinho

• Gość
Odkręcanie tapicerki drzwi...
« dnia: 16 Sierpień 2009, 21:49:14 »
Jak w temacie, robił to ktoś sam? Chodzi mi głównie o sposób w jaki wyciąga się pokrętło mechanizmu opuszczania szyb, reszta to tylko śrubki...

k7s5a2

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Sierpień 2009, 22:11:27 »
Korbkę od szyb wyciągasz w następujący sposób.
1. Pomiędzy korbką a tapicerką jest taki metalowy zatrzask/spinacz, czy jak to nazwać, w każdym razie musisz to ściągnąć.
2. Korbkę wyciągasz normalnie, czyli mocnym pociągnięciem do siebie oraz z dużą dozą wyczucia aby niczego nie połamać.
3. Składasz w kolejności odwrotnej.

Gordinho

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Sierpień 2009, 22:19:26 »
Cytat: "k7s5a2"
Pomiędzy korbką a tapicerką jest taki metalowy zatrzask/spinacz

Tak też myślałem, tyle że nie umie tego zauważyć... Pomiędzy tapicerką a korbką mam taki plastikowy pierścień, kręciłem pokrętłem i nigdzie nie widziałem tego zatrzasku. Zobaczę jeszcze jutro na spokojnie ;)

Zbyszek

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Sierpień 2009, 09:24:14 »
Spróbuj podważyć delikatnie korbkę śrubokrętem to zobaczysz te zabezpieczenie ;-)

bob35

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Sierpień 2009, 17:10:04 »
weż małe lusterko to zobaczysz przypomina grecką literę omega. ja sciągałem to haczykem wygiętym z 1mm twardego drutu.

kml

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Sierpień 2009, 20:23:53 »
Gordinho, archiwum :> Pisałem o tym przy okazji tematu wymiany siłowników od zamka centralnego.

Gordinho

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Sierpień 2009, 10:07:20 »
O widzisz, nawet nie spojrzałem a właśnie dlatego chce rozebrać tapicerkę ;p

Gordinho

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Sierpień 2009, 20:12:35 »
kml, jakoś nie umie znaleźć tego Twojego tematu... Jeśli możesz podaj linka, ja używając opcji szukaj wypróbowałem różnych fraz, nawet wspomnianej gdzieś w temacie "demontaż boczków tapicerki"... Z góry dziękuję ;)

stylek

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Sierpień 2009, 23:30:03 »
Ustaw korbkę tak by była skierowana do dołu, pomiędzy tapicerkę a plastikową podkładkę wsuń z boku z jednej strony bardzo płaski śrubokręt, albo nóż ( tępą stroną) i pchaj do góry, w końcu natrafisz na zawleczkę, wystarczy, że wysunie się z jednej strony i ściągasz korbkę :-D Ps. zawleczka ma kształt dziurki od klucza, jak natrafisz na dolny drucik to wyskoczy. Próbuj a się uda ! :-D

pawelts

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Sierpień 2009, 19:37:27 »
tylko uważaj żeby zawleczka nie wyskoczyła - bez niej nie założysz pokrętła ...

Gordinho

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Sierpień 2009, 20:47:57 »
Cytat: "stylek"
albo nóż ( tępą stroną)

Haha, tutaj mnie rozwaliłeś ;) Dzięki za porady, przy najbliższej okazji sprawdzę ;)

kml

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Sierpień 2009, 06:57:15 »
Gordinho, wpisz słowo "siłownik" albo "siłowniki" ;) ew wejdz w mój profil i tam jest "pokaz wszystkie posty" to powinno Ci pomóc a gdyby nadal były problemy to na starym forum motonews.pl też to już chyba było.