Autor Wątek: Kontrolka AirBag po wymianie bezpiecznika ? :(  (Przeczytany 3147 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Złośnik

• Gość
Kontrolka AirBag po wymianie bezpiecznika ? :(
« dnia: 15 Sierpień 2009, 18:36:26 »
Witam, dzisiaj bez pomysłu i wyobraźni, wymieniłem bezpiecznik, ale oczywiśćie zapomniałem że zapłon mam właczony i pomyliłem bezpieczniki, i wyjąłem od airbag'u, gdy wsadziłem ponownie i zorientowałem sie ze się walnąłem, po właczeniu zapłonu kontrolka świeci się na stałe.
:( Kurcze, jak to teraz skasować ? Właśnie straciłem 50zł z kiechy ?

krzysiekf

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Sierpień 2009, 12:11:16 »
hehe Witamm dolaczam sie do tematu bo zrobilem to samo wyjalem bespiecznik na zaplonie i od tamtej poty nie przechodzi testu AIRBAG :)

Złośnik

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Sierpień 2009, 12:43:08 »
Witam ponownie.
Dowiedziałem się, trzeba jechać do warsztatu od elektryki samochodowej tam gdzie robię diagnostykę komputerową, z tgo cow iem to jest pierdółka i wszędzie (z tego co wiem :) ) za 50zł to zrobią. No ale kasa stracona niestety :(
Wczoraj odłączyłem aku na 12 godzin - nic to nei dało, widać kody błędówważnych elementów zwłaszcza dotyczących bezpieczeństwa są zapisywane w osobnej pamięci nie podtrzymywanej energią z aku.

bob35

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Sierpień 2009, 17:50:54 »
Koledzy za 50 to kupicie interfejs na allegro. Fajna rzecz i jeszcze lepsza zabawa popytajcie tutaj na forum, kto takowy posada z waszych okolic jak dla was to bym zrobił to za Browarka no, ale do Bielska to się wam nie opłaci

Złośnik

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Sierpień 2009, 18:07:38 »
Tak, co prawda interfejs tyle kosztuje ale czy jest mi to potrzebne tak naprawdę do normalnej eksploatacji auta ?
Pamiętać na przyszłość o odpowiedniej procedurze wymiany bezpieczników i wszystko.
Przynajmniej jeśli o mnie chodzi.

Ale z zainteresowania zapytam o propozycję takiego interfejsu dla Lanterki J-2 i oprogramowania ? Każdy interfejs ze złączem OBD II ? I oprogramowanie ? Słyszałem że VAG dobrze się spisuje przy hultajach :)

bob35

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Sierpień 2009, 17:02:17 »
Najpierw sprawdż czy masz takie złącze czy inne .Wejdz na allegro poszukaj takiego interfejsu i zobacz czy pasuje do twojego modelu-rocznika gdyż obdII jest stosowane od 2000 na Europe ty masz starszy rocznik. Jeżeli dowiesz się, jakie masz gniazdo interfejs to popatrz, jakie ten interfejs obsługuje programy ściągnij sobie albo poczytaj na stronach producenta zobaczysz, jaka to fajna zabawka

Złośnik

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Sierpień 2009, 18:34:04 »
OK, zaglądałem i wiem ze mam obd II 16 pinowe gniazdo ! :) Takie występuje w lantrach w tym modelu napewno ! :)
Co do reszty, kupię, sprawdzę, przetestuję i napiszę co i jak :)

Złośnik

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Wrzesień 2009, 12:29:34 »
Zanim jeszcze kupię to się upewniłbym, może ktoś kupował do lantry j-2 kabelek ?
Ja mam od spodu złącze 16 pinowe, raczej OBD II taki sam obrys wtyczki :)
Tylko czy kabel tego typu:
http://moto.allegro.pl/item725736735_kkl_vag_obd_ii_usb_warszawa_vw_audi_seat_skoda_pl.html

będzie pasował ?

No to już piszę : NIEPASUJE. :/
Musiałem pilnie w długą drogę wię wydałem te 60zylaniestety :/
A cod o złacza to jest to OBDII ale ponoć nei ten interfejs, tylko bodajże JOBD lub EOBD czy jakoś tak. Wiem, że tylko w jednej stacji obsługi mi to zdjęli - inaczej tylko ASO :/
Kolego bob35 u nas nie ma tak łatwo jak widać.
Próbowali to ściągać KMS500 i nawet się nie połączył.

Interfejs ELM327 powienien współpracować z naszymi lanterkami J2.