Autor Wątek: Kontrolka Check i błąd p0088....  (Przeczytany 7560 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

arczi114

• Gość
Kontrolka Check i błąd p0088....
« dnia: 21 Styczeń 2014, 14:18:56 »
Witam, od jakiegoś czasu zaczęła co jakiś czas zapalać się kontrola CHECK,tzn, jak juz zapaliła się, to cały czas, mogłem nieraz przejechać dosłownie kilkaset metrów ,i po ponownym rozruchu nie zapaliła ,a innym razem zapalała cały czas przez pare dni, dodam,że co jakiś czas( niekoniecznie wtedy gdy paliła ta kontrolka ) włącza mi sie tryb awaryjny- obroty max do 3tys. i odcina paliwo, nie mam kompletnie doświadczenia w dieslach wiec nie wiem o co chodzi,w końcu kupiłem interfejs ELM oraz program Torque, wywaliło mi błąd p0088, coś z wysokim ciśnieniem na wtryskach chyba ...musze udac sie gdzies na serwis, ale przed wizytą może ktoś z bardziej doświadczonych kolegów podrzuci jakąś myśl, na co mogę się nastawić?? :-(

zbanek87

• Gość
Kontrolka Check i błąd p0088....
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Listopad 2014, 21:07:02 »
Witam
W sprawie twojego tematu, to od dwóch tygodni mam identyczny problem z moim Tucsonem.
Puki co podejrzewam że jest to zawór ciśnienia pompy paliwowej. Wykluczyłem czujnik ciśnienia gdyż mimo zapalonej kontrolki check w programie diagnostycznym Torque monitorowałem ciśnienie na listwie common rail  i wyglądało to dobrze. Błąd pojawia się sporadycznie kilka sekund po odpaleniu jeszcze na niskich obrotach. Po zgaszeniu auta i wykasowaniu błędu ze sterownika wszystko wraca do normy. Robiłem testy wypinania czujników na postoju i sprawdzania błędów - wyskakują błędy o innych numerach i wszystkie odnośnie przerwanego obwodu, co świadczy również o tym że nie jest to instalacja i przerwanie pętli.
Byłbym wdzięczny za informację czy udało się tobie znaleźć problem w twoim autku.

Pozdrawiam
Mariusz

Offline kosmos2011

• Giełda