Forum > Atos / Atos Prime

[Atos] samochód gaśnie na wcisniętym sprzęgle gdy zimny

<< < (2/2)

Żona małża:
Odświeżam temat bo problem dalej jest ale teraz znów muszę jeździć antkiem.
Proszę powiedzcie mi co to za przewód ten zaznaczony na zdjęciu i gdzie go dostanę??

kosmos2011:
Tam powinien być zamontowany MAP sensor i do niego powinny być podłączone przewody elektryczne.

Żona małża:
dzięki już coś chociaż wiem. Generalnie chodzi mi o końcówkę tego przewodu ponieważ to ona jest winna wszystkim zawirowaniom z gaśnięciem samochodu brakiem mocy i wysokim spalaniem (tak twierdzą panowie mechanicy) elektryk przylutował coś tam i chwilę było dobrze ale znów problem powrócił bo kabel w tej końcówce jest tak niefortunnie krótko ułamany że lutowanie nie pomaga wyłamuje się. Potrzebuje nowego przewodu albo chociaż końcówki, ale nigdzie ale to nigdzie nie mogę jej znaleźć (auto złomy wszystkie w okolicy sprawdzone) elektryk już chyba sobie z reszta poradzi.

kosmos2011:
Ten typ MAP co w Twoim silniku był montowany także w Coupe, Accent, Getz i od tych samochodów szukaj wtyczki na szrocie.

Żona małża:
kosmos2011 moja studnio wiedzy dziękuję efekt po wymianie jest piorunujący: nie słabnie, nie przerywa, nie szarpie nie gaśnie nawet chyba pali mniej. Dzięki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej