Autor Wątek: Wersje accentów 75KM i 82KM Wyjaśnienie!!!  (Przeczytany 6742 razy)

mancins

• Gość
Wersje accentów 75KM i 82KM Wyjaśnienie!!!
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Sierpień 2009, 09:19:16 »
Włożyć, włożyć, ale czy uda się włożyć, czy piny pasują ktoś w ogóle sprawdził ? Bo piny mogą się różnić i wtedy to już chyba po ptokach.

Bad112

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Sierpień 2009, 09:25:20 »
Mam gdzieś kilka takich komputerów, porobię zdjęcia wieczorem i wrzucę na forum. Szczerze mówiąc nigdy w to nie wnikałem.Pozdrawiam

k7s5a2

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Sierpień 2009, 09:54:35 »
Cytat: "bazyli87"
A wiecie może czy można włożyć komputer naprzykład od 1,5 12v? czy to będzie wtedy działać i jak zwiększy się moc accenta??

To raczej zły pomysł. Raz, że silnik ma większą pojemność, dwa, że to DOHC a nie SOHC (ale tutaj chyba nie ma to wielkiego znaczenia), trzy, że troszeczkę się jednak te silniki różnią pomiędzy sobą. Przełożyć pewnie przy odpowiedniej dozie pomysłowości udałoby się ale czy i jak by to działało to nie potrafię sobie wyobrazić chociaż, jeśli masz gdzieś pod ręką komputer z wersji 1.5 to można spróbować.
Swoją drogą ciekawe czy montowali w Niemczech silniki w wersji 82 czy 75. Jedyne informacje jakie tam były to zwężka ~60 KM. Chyba pooglądam sobie czy nie ma tam już żadnych oznaczeń ...

Gordinho

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Sierpień 2009, 10:19:56 »
Raczej nie można, moim zdaniem nie będzie działać bo ze względu na silnik będą inne parametry takie jak ciśnienie paliwa, momenty zapłonu itp.

stylek

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Sierpień 2009, 15:14:28 »
Proponuję włożyć komputer od Porshe, wtedy na pewno będzie dużo mocy... :mrgreen: LOL !!!

soviet100

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Sierpień 2009, 01:17:04 »
Cytat: "adams502"
soviet100, śmiać to się można, ale raczej z ciebie :mrgreen: Szczególnie z Twojego tematu o silniku 1.5. Sam się tam przyznajesz, że nie masz żadnego doświadczenia z motoryzacją (zwłaszcza w kwestiach technicznych, widać to po zamontowanym filtrze powietrza który zamiast zimnego powietrza doprowadza gorące z komory silnika, EFEKT: spadek mocy o kilka kW!!!). Więc temat pozostaw osobą bardziej doświadczonym i swoje sugestie pozostaw dla siebie, nie pisz je na forum.

Jeśli ciągnie gorące to jest silniejszy wg znajomego mechanika . ( JA TEGO NIE POWIEDZIAŁEM TO PO MNIE NIE JEDŹ!!!)

Cien

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Sierpień 2009, 01:29:34 »
Cytat: "soviet100"
...

Jeśli ciągnie gorące to jest silniejszy wg znajomego mechanika . ( JA TEGO NIE POWIEDZIAŁEM TO PO MNIE NIE JEDŹ!!!)

:shock: - koniecznie zmień mechanika !!!
Serio ....

Tak na zdrowy rozum ?
Jak myślisz po co stosuje się intercooler (chodnica powietrza), żeby zmniejszyć moc ?

adams502

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 25 Sierpień 2009, 14:49:35 »
soviet100, dokładnie zrób jak napisałCien, ciepłe powietrze zawiera mniej tlenu a przecież głównym składnikiem w procesie spalania jest tlen. więc jak może się paliwo szybciej spalać przy mniejszej ilości tlenu?!

Łukasz

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Sierpień 2009, 23:24:58 »
Cytat: "adams502"
Wielka prośba do posiadaczy aut z silnikiem 1.3 12V 63kW!!! Prosiłbym o umieszczenie na forum numerów komputera w waszym aucie, lub jak da radę to proszę wstawić zdjęcia!

A żeby dostać się do komputera nie trzeba nic ściągać?

adams502

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Sierpień 2009, 13:00:36 »
Raczej nie wystarczy schylić się pod kierownice z latarką

Łukasz

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Sierpień 2009, 15:00:28 »
Jeżeli masz na myśli obszar nad pedałami to chyba musiałbym być karłem żeby tam zajrzeć i jeszcze w dodatku coś przeczytać :roll:
Jak miałbym sprawną cyfrówkę to mógłbym tam podłożyć, zrobić zdjęcie i sprawdzić czy jest tam to co nas interesuje ale ta niedawno "zdechła". Na pewno komputer jest w tym miejscu (accent jak z podpisu)?

Teges

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 05 Październik 2009, 22:03:52 »
Cholerka sam z ciekawosci jutro sprawdzę... Tylko czy ktos sie orientuje co do numerów??!!
Bo kto wie? moze mam ten lepszy a nie wiem :-P w sumie to moje auto wydaje mi sie "podejrzanie" mocne...

Pozdro