Autor Wątek: wymiana foteli (fotela) w accencie 94-00 - zmieniał ktoś  (Przeczytany 3688 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

karol128

• Gość
wymiana foteli (fotela) w accencie 94-00 - zmieniał ktoś
« dnia: 08 Sierpień 2009, 19:45:17 »
W związku z tym że zaczyna mnie powoli denerwować mała wygoda fabrycznych foteli w accencie a robię coraz dłuższe trasy, postanowiłem wymienić fotele na jakieś wygodniejsze.
Co się z tym wiąże mam pytanie czy ktoś na forum może już wymieniał lub wie od jakiego modelu, marki będą pasować fotele bez większych przeróbek. Chodzi mi głównie o siedzisko kierowcy bo tylko je mam zamiar wymienić.

kml

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Sierpień 2009, 00:02:46 »
karol128, fotel jako taki to powinien pasować nieomalże kazdy ale najważniejsza jest kwestia prowadnic czyli mocowanid do podlogi. Rzuć okiem na fotele bimarco np i systemy mocowań jakie są do nich sprzedawane. Jeżeli wybierzesz sobie jakiś inny fotel to poza tym, ze musi się zmieścic to na pewno trzeb będzie walczyć z mocowaniem.

karol128

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Sierpień 2009, 18:54:46 »
No właśnie chodzi mi o taki fotel aby prowadnice były maksymalnie zbliżone do accentowskiego oryginału. Jakieś małe dystanse, przeróbki jestem w stanie zrobić ale nie chciałbym rzeźbić całego nowego mocowania.

Cien

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Sierpień 2009, 21:43:09 »
Daj znać jak to zrobisz :)
Przetrzesz szlak - bo ja też o tym myślę :)

kml

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Sierpień 2009, 07:09:46 »
Cien, najlatwiej jest z bimarco. Zamawiasz fotel i mocowanie do niego i zakładasz.

Cien

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Sierpień 2009, 13:16:42 »
Cytat: "kml"
Cien, najlatwiej jest z bimarco. Zamawiasz fotel i mocowanie do niego i zakładasz.

Bimarco znam - ceny też :mrgreen:
Wolałbym fotele które są tańsze od samochodu :lol:

seb_jak

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Sierpień 2009, 15:41:20 »
Ja zastanawiałem się nad przekładką foteli z Hyundaia, tylko wyższego modelu (Elantra, Sonata)- chyba jakaś unifikacja komponentów istnieje, ale trzeba by to sprawdzić na żywym organiźmie. Niestety takiej możliwości nie mam a "w ciemno" nie chcę kupować foteli.

kml

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Sierpień 2009, 15:57:40 »
Cien, bimarco jest tanie. OIDP to fotel cobra kosztował, w wersji szerszej coś pod 400 PLN więc bez przesady. Nikt Ci nie każe kupować krzesełek z homologacją FIA co nie :)

Cien

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Sierpień 2009, 17:39:15 »
Cytat: "kml"
Cien, bimarco jest tanie. OIDP to fotel cobra kosztował, w wersji szerszej coś pod 400 PLN więc bez przesady. Nikt Ci nie każe kupować krzesełek z homologacją FIA co nie :)

Generalnie to też nie są fotele do długich jazd.
Raczej typowo sportowe dobre trzymanie boczne, czy to sie sprawdzi na dalekiej trasie, hmmm

kml

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Sierpień 2009, 21:41:12 »
Generalnie to też nie są fotele do długich jazd.
Raczej typowo sportowe dobre trzymanie boczne, czy to sie sprawdzi na dalekiej trasie, hmmm

Wszystko zalezy co kto lubi, ale dobrze by było sobie posiedzieć czas jakiś i zobaczyć jak to jest na dłużej żeby potem nie było problemów.

Cien

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Sierpień 2009, 22:45:59 »
One są "na sztywno" , nie mają żadnej regulacji :/

kml

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Sierpień 2009, 07:08:28 »
Cytat: "Cien"
One są "na sztywno" , nie mają żadnej regulacji :/

Najlepiej byłoby załoyć fotele z innego samochodu ale mając wersje 3d to przynajmniej jeden musi się składać bo i naczej nie idzie dostać sie do środka. Poza tym nowy fotel musi sie fizycznie zmieścić w kabinie a im bardziej wypasiony tym cięższy :(

adams502

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 02 Październik 2009, 16:21:15 »
Witam.
Czy fotele z Hyundaia Coupe 99r. Będą pasować bez żadnych przeróbek do mojego Accenta (X3)?