Autor Wątek: [ix35 EL] wymiana zarowek/led w kierunkowskazie w lusterku  (Przeczytany 7314 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kosteckipl

• Gość
[ix35 EL] wymiana zarowek/led w kierunkowskazie w lusterku
« dnia: 07 Styczeń 2014, 13:15:01 »
witam

czy ktos moze wymienial zarowki w kierunkowskazie w lusterku lub caly modul? drugi kierunkowsaz w lusterku ok. powod glupi bo mialem mala dziurke (stluczka) i niestety w sordku widac wode. nie wiem tylko jak sie za to zabrac. jak rozlozyc lusterko? moze ktos pomoze i podpowie kilka cennych wskazowek. z gory dziekuje.

ix35, 1.7 crdi, 2010

Marcus72

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Maj 2015, 13:30:30 »
Witam Kolege, udalo sie jakos wymienic kierunkowskaz ?? mnie to samo czeka :-(

Kauczuk

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Maj 2015, 14:03:56 »
Witam,

Jeżeli się nie mylę to musisz odkręcić lustro całkowicie od auta. W środku auta masz śrubę za plastikiem. Następnie musisz zdjąć obudowę i tam porozkręcać ja za daleko nie kombinowałem bo miałem tak śrubę mocno przykręconą, że nie mogłem sobie z nią poradzić. Ostatecznie przy okazji wymiany olejów poprosiłem serwis o wymianę ;-)

Marcus72

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Maj 2015, 14:20:33 »
Mi poszlo bez problemu. Auto stalo w sloncu i wszystko sie ladnie nagrzalo. Lusterko skierowalem max do wewnatrz i palcami lekko podwazylem lustro- zatrzaski puscily i dwa kabelki od podgrzewania odlaczylem reszta to 1 srubka i tak cala operacja moze 5 min. trwala.
dzieki za odpowiedz

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Maj 2015, 19:09:05 »
Znaczy wyjąłeś samo szkło?

Marcus72

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Maj 2015, 20:15:33 »
dokladnie tak, samo szklo

Kauczuk

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Maj 2015, 12:14:54 »
U mnie właśnie samo szkło nie chciało puścić i miałem spore obawy, że coś się złamie, pęknie i będzie trzeba całe lustro wymieniać.

Marcus72

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Maj 2015, 12:24:59 »
tez tego sie obawialem ale tak jak pisalem auto stalo w sloncu i wszystkie plastiki byly mocno nagrzane i dlatego elastyczne, proponuje suzsarke do wlosow wyprobowac :mrgreen: