Forum > Accent
wymiana foteli (fotela) w accencie 94-00 - zmieniał ktoś
karol128:
W związku z tym że zaczyna mnie powoli denerwować mała wygoda fabrycznych foteli w accencie a robię coraz dłuższe trasy, postanowiłem wymienić fotele na jakieś wygodniejsze.
Co się z tym wiąże mam pytanie czy ktoś na forum może już wymieniał lub wie od jakiego modelu, marki będą pasować fotele bez większych przeróbek. Chodzi mi głównie o siedzisko kierowcy bo tylko je mam zamiar wymienić.
kml:
karol128, fotel jako taki to powinien pasować nieomalże kazdy ale najważniejsza jest kwestia prowadnic czyli mocowanid do podlogi. Rzuć okiem na fotele bimarco np i systemy mocowań jakie są do nich sprzedawane. Jeżeli wybierzesz sobie jakiś inny fotel to poza tym, ze musi się zmieścic to na pewno trzeb będzie walczyć z mocowaniem.
karol128:
No właśnie chodzi mi o taki fotel aby prowadnice były maksymalnie zbliżone do accentowskiego oryginału. Jakieś małe dystanse, przeróbki jestem w stanie zrobić ale nie chciałbym rzeźbić całego nowego mocowania.
Cien:
Daj znać jak to zrobisz :)
Przetrzesz szlak - bo ja też o tym myślę :)
kml:
Cien, najlatwiej jest z bimarco. Zamawiasz fotel i mocowanie do niego i zakładasz.
Nawigacja
[#] Następna strona