Forum > Matrix / ix20
[ix20] zalety, wady, testy i uwagi ogólne
ph71:
--- Cytat: "horny devil" ---Z tego co porownywalem to halogeny sa identyczne w kazdej wersji. Tzn o ile sa. Kazdy sklada sie z takich "plytek" odblysnikow. Moze tu jest roznica. A jaka masz wersje wyposazenia??
--- Koniec cytatu ---
Dokładany moduł to taka proteza wobec rozwiązania fabrycznego, działający w oparciu o żarówki przeciwmgłowe przeznaczone konstrukcyjnie do innych zadań. Oryginalnie wykorzystuje się specjalnie do tego celu umiejscowione żarówki z wyprofilowanymi na boki odbłyśnikami. Całość służy wtedy tylko do tego celu.
W wersji Comfort, którą jeżdżę jak wiadomo fabrycznego rozwiązania nie ma. Stąd jeśli myślisz o takiej protezie, to wiedz, że szału na zakrętach nie będzie.
No i doświetlanie działa tylko przy włączonych światłach mijania. Przy światłach dziennych nie. Ale to chyba oczywiste.
horny devil:
Ale lipton. Podstopnica to też jakiś parch. Myślałem że coś lepszego dadzą. Przynajmniej wyglądowo. Najważniejsze że już mi się wykładzina nie wyciera bo mam nawyk odkładania tam stopy.
kri$:
Zmieniałem opony, więc mogę stwierdzić jakie amortyzatory zostały założone po wymianie, jest to produkt KIA, więcej nie wiem :)
lukasz.zst:
Dostałem informacje że te co mam wymienione amortyzatory też podlegają wymianie , będę tez miał wymieniane inne elementy zawieszenia ( nie wiem co ) za dwa tygodnie auto zostawiam
larry:
Witam
Jestem po wymianie amortyzatorów. Pierwsze wrażenia są pozytywne, auto zachowuje się lepiej.
Z moich informacji wynika, że jest lista VIN aut których problem może dotyczyć i tylko w tych autach sprawdzane są amortyzatory i wymieniane (czy zawsze są wymieniane tego nie wiem ale jeśli auto jest na tej liście to pewnie warto upierać się co do wymiany).
Analizując forum wynika, że dużo aut ix20 (2011) 1.6 16V R4 CVVT ma wymienione amortyzatory.
Co do spalania to nie wiem jakie mam oprogramowanie i czy było aktualizowane czy nie. Komputer pokazuje średnie spalanie w okolicach 9 litrów ale jazda po mieście i w korkach no i raczej nie zwracam uwagi na ekonomiczną jazdę :oops:
Nawigacja
[#] Następna strona