Autor Wątek: Jak pozostawić i30 na światłach pozycyjnych/postojowych?  (Przeczytany 4406 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Stefan

• Gość
Jak pozostawić i30 na światłach pozycyjnych/postojowych?
« dnia: 03 Sierpień 2009, 12:33:08 »
Witam wszystkich!
Czy ktoś z szanownych kolegów potrafi pozostawić na światłach postojowych swoje autko samo (tj. bez kluczyka w stacyjce) ? Np. na parę minut w ciemnym miejscu - tak żeby nie wjechał w niego np. jakiś rowerzysta? ;-) Ja takiej możliwości nie widzę - co wprawia mnie w zdumienie pomieszane z osłupieniem...
Pozdrawiam

Marek

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Sierpień 2009, 12:51:40 »
pokretlo sluzace do wlaczania swiatel przesuwasz o jedna pozycje, a nie o dwie jak do jazdy

Stefan

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Sierpień 2009, 14:26:12 »
Cytat: "Marek"
pokretlo sluzace do wlaczania swiatel przesuwasz o jedna pozycje, a nie o dwie jak do jazdy

No tak - to oczywiście wiem... Problem w tym, że bez kluczyka w stacyjce światła te zostaną wyłączone w chwili otworzenia drzwi...

Roman_d

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Sierpień 2009, 17:53:07 »
Nie wyłączaj świateł, wyjmij kluczyk i otwórz drzwi. Wtedy światła zgasną. Teraz wyłącz i załącz światłą jeszcze raz. Powinny zostać na pozycyjnych.
Wydaje mi się że tak jest u mnie, a odkryłem to przez przypadek.

Stefan

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Sierpień 2009, 15:43:43 »
Cytat: "Roman_d"
Nie wyłączaj świateł, wyjmij kluczyk i otwórz drzwi. Wtedy światła zgasną. Teraz wyłącz i załącz światłą jeszcze raz. Powinny zostać na pozycyjnych.
Wydaje mi się że tak jest u mnie, a odkryłem to przez przypadek.

A to ciekawostka... ja do tego nie doszedłem... Będę mógł sprawdzić dopiero w piątek to potwierdzę na swoim. Dzięki!

No tak, sprawdziłem - faktycznie tak to działa... Na początu wydaje się głupie, ale dzięki temu nie sposób zostawić na światłach "przypadkowo"... Zdaje się że chyba nic nie ma na ten temat w instrukcji. Dzięki!!!

ociec

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Wrzesień 2009, 14:43:52 »
instrukcja obsługi rozdział o światłach, strona 4-55 :P