Cześć, chcę u siebie w Hyundai i 30 cw z 2011 roku wymienić swiece. Silnik 1,4 109km. Przeczytałem wątek, poszperałem w necie i tych świec niby pasujących do mojego auta jest sporo. Generalnie chodzi opinia ze prawidłowe kosztują troche ponad 20 zł szt - wychodzni na to, że to wąłsnie te: NGK LZKR6B-10E, wcześniej w wątkach przeczytałem też ze pasują te: NGK 2262 ale jak napisałem na allegro do sprzedającego to stwierdził, że te nie pasują i podał cene innych. Numeru czy rodzaju abym mógł zidentyfikować te prawidłowe nie podaja - może boją się aby nie kupić u kogoś innego - nie wiem. Widze też, że te wszystkie niby pasujace różnią się wymiarami - np długość gwintu itp.
W każdym razie czy może ktoś potwierdzić ze te NGK LZKR6B-10E są na 100% pasujace i to jest najlepszy wybór jeśli chodzi o NGK? Raczej zostałbym przy tej firmie bo kiedyś używałem w fiacie tych swiec i byłem zadowolony. Czytałem tez że sa jakieś dwuelektrodowe czy nawet 3elektrodowe. Możecie napisać co faktycznie warto kupić?
Z góry dziękuję i pozdrawiam!