Mogę potwierdzić teorię kolegi volcan, u mnie też "myszkuje" na nierównościach - najlepiej to widzę na koleinach, na gładkim asfalcie tego nie ma - samochód prawidłowo reaguje na kierownicę, nie ściąga w żadnym kierunku, luzów nie mam - sprawdzone kilkakrotnie w ciągu całego okresu użytkowania , wymienione w między czasie sworznie wahaczy i auto zachowuje się cały cas tak samo w koleinach i większych nierównościach, to normalny objaw dla jazdy na szerokich gumach. Wystarczy zapytać kogoś kto na zimę zakłada opony 175 a latem jeździ na laciach 215-225 "dla efektu", jakie są jego wrażenia z jazdy na polskich drogach krajowych. Ja znam paru którzy dosyć dosadnie wyrazili swoje opinie i wrażenia z jazdy latem koleinami.
Nie twierdzę że nie jest możliwe to również podczas awarii jakiegoś elementu układu kierowniczego ale w takim przypadku będzie to chyba bardziej odczuwalne i nie tylko na koleinach, tym bardziej gdy stwierdza się taką usterkę ale usunięcie jej nie usztywni układu tak że nie będzie reagował na nierówności to jest układ hydrauliczny i reaguje w obie strony