Forum > Lantra
Lantra (J-2) - filtr kabinowy ?
Złośnik:
OK kolego.
Ale co rozebrałeś konkretnie ?
Tam nie ma nic do rozbierania. Wrzuć może jakiegoś manuala co konkretnie ? Bo ja zabardzo nie widzę tam nic takiego.
Kaluzny15:
Jeżeli ktoś mógłby to też prosiłbym o foty. Osobiście mam problem nad ranem gdyż przednia i tylna szyba od środka mi zamarza jak złapie przymrozek. Dziś odkurzyłem auto i przewietrzyłem więc zobaczę czy to coś pomoże. Ale jednak manual by się przydał gdyż trzeba było by zajrzeć także i tam co się dzieje. Pozdrawiam.
mihu_24:
--- Cytat: "krzysiekf" ---ps. ciekawostka w Volvo S70 jak wlaczam nawiew na szybe to automatycznie sie wlacza klima i z nawiewem na szybe nie da sie wylaczyc tej klimy
--- Koniec cytatu ---
U mnie w Matrixie też się klima włącza gdy nawiew jest w pozycji szyba lub szyba/dół z tą mała różnicą,że mogę ją wyłączyć.
spicia:
nie mam fotek ale sprawa nie jest skomplikowana
za schowkiem sa dwie puszki po prawej okrągła po lewej kwadratowa interesuje nas kwadratowa jest ona pozapinana na zatrzaski i od dołu przykręcona za śrubę trzeba uważac jak sie ia rozchyla zeby niczego od klimy nie uszkodzic , śmieci sie zbieraja po prawej stronie jak ktoś nie chce demontować całej puszki to można ja tylko rozchylić i odkużaczem wyciagnać liście
Kaluzny15:
Aha. Dzięki za odpowiedz. Dodam że u mojego ojca w Hyundaiu Elantrze Xd z 2006 roku gdy włącza się nadmuch na szybę to też automatycznie włącza się klima. Można ręcznie wyłączyć, ale po każdorazowym zgaszeniu silnika i ponownym zapłonie jeżeli ostatnio był włączony nadmuch na szyby to klima znów automatycznie się załącza.
Nawigacja