Autor Wątek: [Lantra J2] Angel eye  (Przeczytany 15703 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KacperooSonata

• Gość
[Lantra J2] Angel eye
« Odpowiedź #30 dnia: 06 Listopad 2009, 22:12:17 »
jeśli będe montował ksenony to już mam firme która zeszlifuje szkło, wstawi soczewke, zamontuje ksenony, bixenony itd ;] ale jak narazie nie ma kasy na to... listwe led planuje wrzucić do reflektora a tych żarówek nie kupie bo piękne i fajne tylko na zdjęciach... kumpel kupił tą diodową na tył to kiepsko wyglada

jagucio

• Gość
[Lantra J2] Angel eye
« Odpowiedź #31 dnia: 07 Listopad 2009, 15:13:37 »
Cytat: "KacperooSonata"
jeśli będe montował ksenony to już mam firme która zeszlifuje szkło, wstawi soczewke, zamontuje ksenony, bixenony itd ;] ale jak narazie nie ma kasy na to..

A ile oni liczą za taka operacje??? ;-)

KacperooSonata

• Gość
[Lantra J2] Angel eye
« Odpowiedź #32 dnia: 07 Listopad 2009, 20:08:09 »
wysylka klosza + żarniki na własny koszt (i soczewka jezeli ktos chce wstawic) wstawienie z polerką szkła 180zł od lampy

spicia

• Gość
[Lantra J2] Angel eye
« Odpowiedź #33 dnia: 08 Listopad 2009, 11:41:39 »
znalazłem na necie fotki lantry z takimi lampami wyglądają na orginalne tylko gdzie je kupić ?
http://www.cardomain.com/ride/2839442

Kaluzny15

• Gość
[Lantra J2] Angel eye
« Odpowiedź #34 dnia: 08 Listopad 2009, 12:31:13 »
Nie źle wygląda ta Elantra/Lantra bądź jak ją tam nazywają Avante z tymi lampami. Bym takie kupił żeby w dobrej cenie były i dało by rade ściągnąć je do Polski. Ale mi się wydaje że mogą to być samoróby. Ostatnio próbuje się uporać ze zeszlifowaniem tych ryfli w lampie i ciężko mi to idzie. Ale takie lampy jak w tej zielonej landrynie to wypas.

KacperooSonata

• Gość
[Lantra J2] Angel eye
« Odpowiedź #35 dnia: 10 Listopad 2009, 21:16:00 »
oglądałem własnie ten model jeszcze przed zakupem lantry to od poczatku inspirowaly mnie lampy ale przod myslalem ze jest nie do kupienia w europie a tył tak będzie u mnie wyglądać w jakimś niedalekim czasie...

spicia

• Gość
[Lantra J2] Angel eye
« Odpowiedź #36 dnia: 10 Listopad 2009, 21:27:04 »
Cytat: "KacperooSonata"
oglądałem własnie ten model jeszcze przed zakupem lantry to od poczatku inspirowaly mnie lampy ale przod myslalem ze jest nie do kupienia w europie a tył tak będzie u mnie wyglądać w jakimś niedalekim czasie...

będziesz malował tył czy znalazłeś gdzieś gotowe?

KacperooSonata

• Gość
[Lantra J2] Angel eye
« Odpowiedź #37 dnia: 11 Listopad 2009, 14:15:08 »
raczej malowanie tym sprayem do lamp bo folią nawet nie polecają... a znaleźć coś w polsce do tuningu lantry to cud :D

spicia

• Gość
[Lantra J2] Angel eye
« Odpowiedź #38 dnia: 11 Listopad 2009, 16:56:03 »
jak pomalujesz lampy to koniecznie sie pochwal czym malowałeś i pokarz rezultat .
mi tez bardzo sie podobają takie lampy i zastanawiam sie jeszcze nad malowaniem

Kaluzny15

• Gość
[Lantra J2] Angel eye
« Odpowiedź #39 dnia: 13 Listopad 2009, 08:50:00 »
KacperooSonata czy masz może namiary na tą firmę co pisałeś że za 180 zł wstawia Twoją soczewkę z polerowaniem klosza? Czy nie wiesz ile kosztowało by same spolerowanie klosza w tej firmie co pisałeś? Proszę o odpowiedz.

KacperooSonata

• Gość
[Lantra J2] Angel eye
« Odpowiedź #40 dnia: 15 Listopad 2009, 12:09:58 »
sprawdź tutaj jeśli chodzi o samo spolerowanie http://www.regeneracja-hc.com/index.html

Carexpert

• Gość
[Lantra J2] Angel eye
« Odpowiedź #41 dnia: 15 Listopad 2009, 17:05:11 »
A swiadom jestes tego ze bedziesz musial liczyc sie z tym ze na przeglady techniczne bedziesz musial jezdzic z lapowka lub starymi lampami i kazdy napotkany na ulicy pies moze zabrac ci dowod za takie swiatla?

Kaluzny15

• Gość
[Lantra J2] Angel eye
« Odpowiedź #42 dnia: 15 Listopad 2009, 17:16:28 »
Niestety jestem tego świadomy. Co do przeglądu nigdy nie musiałem dawać żadnej łapówki aby mieć podbity przegląd gdyż pomimo wieku 13 lat auto jest na tyle sprawne ze mieści się we wszystkich normach. Tylko najgorszy jest fakt że policja może się przyczepić do lamp "samoróbek", ale pociesza mnie lekko fakt że nawet gdybym oddał reflektor do wyspecjalizowanej firmy(typu allegro 500zł sztuka reflektor) to też nie otrzymałbym homologacji. Pisałem na maila do tef firmy co pisałeś KacperooSonata ale pomimo moich 3 maili nie odpisują. Więc chyba będę musiał kupić reflektory seryjne.

Carexpert

• Gość
[Lantra J2] Angel eye
« Odpowiedź #43 dnia: 15 Listopad 2009, 17:48:09 »
Nawet jak masz stan super swojego auta z takimi lampami nie powinien przejsc przegladu. Lampy nie majace homologacji nie powinny przejsc przegladu. Nawet jak kupisz orginaly badz chinskie z podrobiona homologacja nadal nic to nie zmieni bo do xenonow sa niezbedne i fabrycznie mocowane wysokocisnieniowe spryskiwacze reflektorow i do tego system samopoziomujacy. Nie ma juz recznego opuszczania swiatel! W zwiazku z tym jak trafisz na upierdliwca na przegladzie badz na psa masz dowod zabrany.

Kaluzny15

• Gość
[Lantra J2] Angel eye
« Odpowiedź #44 dnia: 15 Listopad 2009, 19:12:18 »
Wiem, że z lampami przerobionym nie przejdę przeglądu dlatego nie wiem czy opłaca mi się bawić w przerabianie i czaić się czy policja mnie zatrzyma czy nie. Czy zabierze dowód rejestracyjny czy nie. Dlatego jeżeli nie będę miał czasu ani nie znajdę firmy która za przyzwoite pieniądze mi zeszlifuje reflektor to zdecyduję się na zakup seryjnych reflektorów i włożenia normalnych żarówek. Jeżeli mam już mieć wszystko tip top legalnie to nie chcę się bawić w palniki xenonowe w normalnym reflektorze, zresztą takie połączenie musi dobrze oślepiać kierowców jadących z na przeciwka.