Forum > Accent
Przerywana praca silnika na rezerwie - Accent '96
Złośnik:
Ale po co się męczyć domniemywaniem...
Skoro jesteśmy w stanie zauwazyć swiecącą się rezerwę to i również łątwo zauważyć wskazówkę poziomu w okolicach zera.
Schodzi do dołu to masz te50-80km jeszcze teoretycznie - ja nie zakałdam większej granicy niż 50km bo jeżdżę trochę ostrzej :D
Rezrwa zapala się i gaśnie bo paliwo się przelewa, chlapie w baku podczas jazdy wiec nei ma co ufać że 3km temu mi świeciła na stałe a teraz nie i co robić...
Wszkażnik poziomu wskazuje poziom z opóźneiniem więc jest neiczuły na szybkie zmiany poziomu paliwa i to jemu należy najbardziej ufać (jeśli jest oczywiście sprawny).
ociec:
Jest dokładnie tak jak IgoReCzeK napisał :)
grzechu1984:
--- Cytat: "szumi" ---Mam takie pytanie , Kiedy zapali mi się rezerwa i jade w jakimś dłuższym zakręcie w prawo to auto zaczyna przerywać , i tu chciałem się tylko upewnić czy oby moje podejrzenia są słuszne otóż , z tego co wiem to w accentach są zbiorniki paliwa bez przegrody na pompe paliwa i ów jak jest długi zakręt w prawo (bo w lewo sie to nie dzieje)to paliwo się przelewa na lewą stronę i pompa zaczyna chodzic na sucho ... Czy mam trafne spostrzeżenia?? czy u was dzieje sie coś podobnego ?? dodam , że chodzi o accenta 96 rok 1,5 motor . Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Też mam accenta 1.5 z 96 roku , dzieje się dokładnie tak jak opisałeś :) jest blisko rezerwy , smigasz ostro po długim łuku w prawo to i paliwo zgodnie z zasadą siły odśrodkowej odpływa od pompy paliwa :D
horvat:
U mnie Accent 97` jak mam mało paliwa to szarpie nawet przed zapaleniem się kontrolki (jak szarpie to wiem że trzeba zatankować) , co do kontrolki to brakło mi paliwa zanim się zaświeciła na szczeście do stacji pozostało ze 100m i dojechalem na luzie :) .
Tak że co do kontrolki to przynajmniej u mnie jest różnie , natomiast wskaźnik jest jak najbardziej miarodajny poniżej E juz mi szarpie czyli mam mało paliwa a kontrolka różnie :) jak sie jej uda to świeci :) Tak czy inaczej jak zaświeci mi się kontrolka to nie jest dobrze zostalo mi doslownie kilka kilometrów (żona czesto tak zostawia :) )
Zbyszek:
--- Cytuj ---U mnie Accent 97` jak mam mało paliwa to szarpie nawet przed zapaleniem się kontrolki (jak szarpie to wiem że trzeba zatankować) , co do kontrolki to brakło mi paliwa zanim się zaświeciła na szczeście do stacji pozostało ze 100m i dojechalem na luzie :) .
Tak że co do kontrolki to przynajmniej u mnie jest różnie , natomiast wskaźnik jest jak najbardziej miarodajny poniżej E juz mi szarpie czyli mam mało paliwa a kontrolka różnie :) jak sie jej uda to świeci :) Tak czy inaczej jak zaświeci mi się kontrolka to nie jest dobrze zostalo mi doslownie kilka kilometrów (żona czesto tak zostawia :) )
--- Koniec cytatu ---
To nie jest normalne zjawisko, może jest problem z czujnikiem rezerwy ?
Nawigacja
[#] Następna strona