Forum > Accent

Przerywana praca silnika na rezerwie - Accent '96

<< < (4/6) > >>

soviet100:
Koledzy odświeżę trochę temat bo mnie jedna rzecz nurtuje raz czy dwa razy mi się zaświeciła rezerwa i zgasła i mialem kreseczkę na E już ale ona dalej się nie świeci i nie wiem czy mam czekać jak będzie dużo pod literką E żeby się zaświeciła czy jak ? Nurtuje mnie po prostu kiedy ona się ma zaświecić .

wlad:

--- Cytat: "soviet100" ---mialem kreseczkę na E już ale ona dalej się nie świeci i nie wiem czy mam czekać jak będzie dużo pod literką E żeby się zaświeciła czy jak ? Nurtuje mnie po prostu kiedy ona się ma zaświecić
--- Koniec cytatu ---

zaświeci sie wtedy gdy zostanie w granicach 4-5 litrów.jednak nie radziłbym czekać do tego czasu-szkoda pompy paliwa.a czasem można niemile być zaskoczony.razu jednego jadąc z niemiec w strone polski mijałem ostatnią stacje w niemczech.do granicy bylo ok.80km,kontrolka sie nie swieciła jeszcze,wskazówka była powyżej minimum-wiec nie zatankowałem.po przejechaniu kilku km kontrolka zaswieciła się od razu na stałe :oops:
zwolnilem do 80km/h i w pocie czoła[dosłownie]tak dojechałem na oparach na granicę.weszły mi do baku accenta 44 litry paliwa :-D
jak więc widac nie ma co do końca ufać wskazaniom urządzeń pokładowych.

soviet100:
Dzięki za info :) pozdrawiam .

k7s5a2:
Wiem, że archeologia straszna w tym przypadku wystąpi ... Ale czy rezerwa dopiero nam "miga" to znaczy, że jeszcze jest trochę paliwa w baku czy już koniec się zbliża. Dodam, że nie zdarzyło mi się jeszcze aby zapaliła mi się kontrolka rezerwy paliwa na stałe.
Wiem, że pytanie jest idiotyczne ale nurtuje mnie to ponieważ czeka mnie podróż w czasie której zapewne spalę paliwo aż do ostatniej kropelki.

IgoReCzeK:
Witam. Na początku kontrolka zapala się i gaśnie co oznacza jakieś 7 litrów paliwa ( dzieje się tak z uwagi na przemieszczanie się paliwa w baku przy skręcaniu i hamowaniu ). Kiedy zaświeci się już na stałe pozostało już około 5 litrów paliwa ( przy czy wskazówka od wskaźnika paliwa leży już jak wryta od dłuższego czasu nie wykazując oznak życia ). Pozdrawiam Igor.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej