Forum > ix35 EL
[ix35 EL] 2.0 benzyna w gazie - temperatura silnika
sint:
Pytam dlatego o to spalanie bo mam jeszcze mondeo mk4 z 2008 roku z silnikiem 2,0 z lpg i tam spalanie jest ok. 11 litrow. Mondeo jest nawet ciezsze wiec argument masy samochodu odpada.
Instalacja w hyndaiu - butla w kole 55litrow, wlew kolo wlewu benzyny, wtryskiwacze hana, reduktor kme gold, sterownik kme diego. Traci sie gwarancje na silnik, na reszte obowiazuje dalej
cruel:
Wiesz, z tym spalaniem na gazie to różnie bywa.
U nas primera 1.8 p11 po lifcie spalała gazu średnio 8litrów podczas normalnej, mało agresywnej jazdy.
Gwarancja na auto dalej będzie obowiązywać. Chociaż szkoda trochę gwary na silnik.
Brt:
--- Cytat: "sint" ---Mondeo jest nawet ciezsze wiec argument masy samochodu odpada.
--- Koniec cytatu ---
Ale pamiętaj, że ix ma inną bryłę auta. Opory powietrza też mają znaczenie...
mada:
Kilka dni temu rozmawiałem w serwisie z mechanikami odnośnie gazu do tego silnika i powiedzieli że gniazda nie są tak utwardzane jak w innych autach i po niedługim czasie dochodzi w nich do przegrzania i wypalenia?!?
To bubel hyundai wypuścił!!!!!
Robik:
Co mechanik to teoria... Ja mam zupelnie inne doswiadczenia z lpg w tym silniku poparte dowodami w postaci auta ktore prosto z salonu wyjechalo z instalacja lpg. Aktualnie ma na liczniku nieco ponad 100tys i zadnych problemow z silnikiem(rozmawialem z wlascicielem podczas przegladu w aso). Ten konkretny przypadek oraz wzrost cen paliwa w polaczeniu z perfekcyjnym montazem i kalibracja spowodowal ze droga kompromisu wybralem lpg z zalozeniem ze jezeli bedzie trzeba kiedys robic glowice i gniazda zaworow to koszty tej naprawy dawno sie zamortyzuja korzysciami plynacymi z oszczednosci jazdy na lpg.
Strach ma wielkie oczy zle doswiadczenia ludzi z lpg wynikaja wprost ze zle dobranego zestawu braku kontroli jakosci spalin a przede wszystkim ze zlego montazu i oszczedzanie na poszczegolnych komponemtach instalacji przez tanie zaklady.
Ja jestem zadowolony aktualnie 15 tys na lpg 2.7zl oszczednosci na 1L paliwa policzcie sami ile zostaje w portfelu i czy warto "ryzykowac".
Nawigacja
[#] Następna strona