Forum > ix35 EL

[ix35 EL] 2.0 benzyna w gazie - temperatura silnika

(1/4) > >>

sint:
Witam,
Jezdze od okolo miesiaca ix35 2,0 mpi z zalozona instalacja gazowa. Czytalem kiedys ze temp. silnika powinna byc idealnie na srodku (czyli w okolicy 90 stopni) u mnie natomiast jest w okolicy 80. Problem polega na tym, ze wydaje mi sie ze duzo pali.W trasie po autostradzie przy predkosci 120-140 wychodzi 12-13litrow gazu. Czy moze miec to zwiazek z tym ze silnik jest niedogrzany? U Was wskazowka od temp gdzie sie znajduje?
PS. Nagrzewa sie szybko i bez problemu ale powyzej 80 st. nie wyjdzie
Ps2. Wrzucilem zdjecie jak to u mnie wyglada...

gurszczak:
temat chyba już był poruszany że temp. jest właśnie taka u m nie jest identycznie - co do spalania to chyba raczej normalne ....

Robik:
Mam dokladnie taki sam silnik z LPG u mnie temperatura rowniez jest na takim poziomie jak na zdjeciach spalanie w normie nie ma co panikowac. Przycisnij na autobahnie w okolicach 180 to pokaze sie fajna cyfra 2 z przodu wiec wynik 12 - 13l to calkiem dobry poziom. W miescie korki z ambitnym startem spod swiatel raczej blizej 13l. Jaka instalacje masz zamontowana?

jasiek2005:
Właśnie zamierzam założyć instalację gazową do do takiego samego silnika 2,0 w ix 35. Czy możecie podzielić się informacją o zrobionych przebiegach na LPG ?, Co z gwarancją na auto po zgazowaniu silnika?

kosmos2011:
Może spytasz tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3121 .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej