Forum > Getz

Jakie typowe spalanie dla modelu getz 1.3 + klima

(1/2) > >>

romseb:
Witam

Od dwóch tygodni jesteśmy posiadaczami używanego getza r. 2004 silnik 1.3 82 KM. Mam pytanie. Jakie jest realne spalanie dl,a tego modelu. Niewiarygodne wydaje mi się, że ten model pali 10 litrów na setkę. Bierzemy pod uwagę ilość zatankowanego paliwa, i dystans przejechany na tej ilości. Nigdy nie tankowaliśmy do pełna. I zawsze tankowaliśmy bezpośrednio po zaświeceniu się rezerwy

Podobno jeden z algorytmów obliczania spalania zakłada, że należy zatankować do pełna, wyjeździć trochę paliwa, zobaczyc ile sie przejechało, i ponownie zatankować do pełna, aby zobaczyc ile weszło.

Zainteresowanym, mogę podesłać arkusz spalania w excelu.

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc

Romek

Miromat:

--- Cytat: "romseb" ---Podobno jeden z algorytmów obliczania spalania zakłada, że należy zatankować do pełna, wyjeździć trochę paliwa, zobaczyc ile sie przejechało, i ponownie zatankować do pełna, aby zobaczyc ile weszło.
--- Koniec cytatu ---

I to jest jedyny wiarygodny algorytym obliczania spalania. Najlepiej wyjeździć możliwie jak najwięcej. Jak sobie wyobrażasz obliczenia, gdy lejesz do baku dowolną ilość paliwa?

Kucol:
nasz Getz 2003 rok tez 1.3+ A/C pali w granicach 6-8 więcej nigdy nie było
 ale tez nie jeździ całego dystansu w mieście

Kilg:
Ja mam 1.3 2004, bez klimy średnio w mieście 7.2-7,6, poza miastem 6.5 (raz na trasie poznań-jastrzębia góra przez bytów, wyszło mi 5.9 i mniej nigdy nie było)
W zimie w mieście niestety do 8-8.4 na sto dochodzi.

bob35:
Miasto miastu nie równe mój acennt palił 10/100 jak ja jeżdziłem żonie 8 masz za ciężką nogę albo stoisz w korkach na światłach

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej