Forum > Lantra / Elantra
Problem z drgającą kierownicą przy hamowaniu
kml:
Kaluzny15, hmm a sprawdzałeś geometrię? Chodzi mi o to, że jezeli np masz krzywą piastę to wyjdzie dopiero na pomiarze laserowym. Jezeli wszystko inne jest ok to nie pozostaje nic innego jak sama piasta.
Kaluzny15:
Na samym początku jak wszystko było porobione to na stalowych jeszcze felgach miał robioną geometrię laserową i nic nie typ nie mówił że coś jest nie tak, wszystko poustawiał w normie. A ostatnio po wymianie drążka była robiona geometria ale nie laserowa. Sorki za błąd ale łożysko było wymieniane ale z tyłu z lewej strony a z przodu nie było. To mówisz że od łożyska może tak być, niby nic nie szumi.
kml:
--- Cytat: "Kaluzny15" ---To mówisz że od łożyska może tak być, niby nic nie szumi.
--- Koniec cytatu ---
Poszukaj tematu jak BartBartez pisał o dziwnie słabych hamulcach i wibracji i to właśnie były łożyska stąd moje skojarzenie.
Kaluzny15:
Aha. Dzięki zaraz poszukam.
rufuz:
ja mam podobny problem i chyba w moim przypadku jest to wina hamulców. Kiedy się zatrzymam po przejechanych parunastu kilometrach przednia lewa tarcza wraz z felga są zdecydowanie za gorące. Prawa przednia nawet po ostrych hamowaniach nie nagrzewa sie az tak mocno. Nowe tarcze, nowe klocki tylko mechanik do dupy, muszę go zmienić.
Nawigacja
[#] Następna strona