Forum > Lantra / Elantra
Problem z drgającą kierownicą przy hamowaniu
krzysiekf:
co do lozyska nie byl bym tego taki pewien wystarczy ze mechanik za mocno dokrecil i po paru tysiacach moze pojsc
Kaluzny15:
No nic zacznę od wymiany łożyska z piastą może od razu bo znowu zaczyna powoli bić w kierownice przy lekkim hamowaniu.
rufuz:
U mnie faktycznie okazało się, że tłok w zacisku był prawie unieruchomiony. W przednim lewym kole klocki tarły o tarcze. Odpowiedni smar i tłok rozruszany. Teraz jest o wiele lepiej.
Zobaczymy co bedzie dalej.
Lanter:
Witam. U mnie też jest to samo. 3 komplet założonych tarcz i znów zaczyna bić kierownicą przy hamowaniu. Strasznie to denerwuje, a na dodatek szkoda zawieszenia. A jeśli chodzi o łożyska to nic nie szumią.
Lanter:
Witam. Dziś wymieniłem jeszcze raz tarcze. I po wymianie jednej tarczy od strony kierowcy drgania kierownicy absolutnie ustały. Czyli wygląda na to, że krzywi się tylko jedna tarcza i to od strony kierowcy. Tylko mam wątpliwości dlaczego kulki od łożyska po ściągnięciu piasty są od strony kierowcy na wierzchu a z drugiej strony zakryte. Z tej strony co nie krzywi tarczy piasta schodzi bardzo ciężko a z drugiej bardzo lekko.
Nawigacja
[#] Następna strona