Miałem okazję użytkować 2 Accenty, pierwszy wersja X3 '98 1,3 12V - 3 drzwiowy golas, i obecny Accent LC '00 też 1,3 12V full wypas.
Kilka spostrzeżeń:
Znacznie poprawiona funkcjonalność w nowszym modelu LC, schowki, kieszenie, uchwyty na napoje to naprawdę duży plus. Bagażniczek - wchodzi wózek dziecięcy, więc może być

Natomiast co bym zmienił to fotele - niby fotel kierowcy ma sporo regulacji, ale jak nie ustawię jest kiszka. Siedzisko jest za krótkie, oparcie też lipa - ogólnie słabo wyobrażam sobie długą trasę w tym fotelu - męczarnia.
Dynamika - starszy X3 był bardziej dynamiczny, prawdopodobnie był po prostu lżejszy. Również troszkę mniej palił, prawdopodobnie z tego samego powodu. - ogólnie relacja osiągi/ekonomia jest średnia, ale ja mam najsłabszy silnik.
Hamulce - chyba normalne w tej klasie aut, da się przeżyć, nic tu nie kombinowałm.
Zawieszenie: Sprawdza się przy spokojnej jeździe i słabych drogach, ładnie wybiera, jest ciche. Ale zakręty, szybsza jazda - szkoda gadać... Na pewno można sporo poprawić amorami, większymi kółkami (ja mam 13tki) i oponami.
I na koniec design - osobiście za bardzo przyjemną, uważam linię X3 ale tylko 5d. LC przed liftem jest po prostu paskudny (te przetłoczenia na zderzakach a'la dyfuzor - tragedia). Po liftingu jest lepiej, nowy model też jest całkiem OK, ale bez szału - czuć że stylistyka wschodnia.