Autor Wątek: [Lantra J2] Wymiana górnych mocowań amortyzatorów  (Przeczytany 13591 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Złośnik

• Global Moderator
[Lantra J2] Wymiana górnych mocowań amortyzatorów
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Kwiecień 2014, 23:37:13 »
A jak chwyciłeś przednie sprężyny i jakie miałeś dokładnie ściskacze? Ja obecnie walczę z tym i z tyłu spokojnie chwycę cztery zwoje i ścisnę sprężynę, a z przodu mam do chwycenia tylko trzy zwoje na jednym ściągaczu i przy maksymalnym ściśnięciu jest to niewystarczające i nie widzę aby sprężyna zeszła na dół na tyle, żeby powstał luz pomiędzy miską a mocowaniem tak, abym był pewien, że po odkręceniu nakrętki mocowanie i sprężyna mi nie wystrzelą... :(

OuTchOrN

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 30 Kwiecień 2014, 18:50:31 »
Dawno to robiłem, przymierzę wieczorem i powiem ci ile. Ściskacze mam 240mm.

Offline Złośnik

• Global Moderator
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Maj 2014, 22:10:08 »
Dziękuję bardzo koledze OuThOrN.
Kwestia dobrego ściągacza i jego zamocowania, no i odwagi i trochę jaj, w końcu to jak zamocujesz ściągacze i jakie zależy od tego czy nie stracisz głowy i rąk przy rozbieraniu kolumny. Ja osobiście polecam dołożyć 20zł do ściągacza, swoim nie bałem się awarii czy problemów.

OuTchOrN

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 04 Maj 2014, 21:36:17 »
Osobiście kupiłem swoje za 40 zł. W sumie to praktycznie w niczym nie pomogłem. Wymieniłem na nich tylne zawieszenie oraz rozebrałem przednie. Najważniejsze jest dość szeroki i głęboki rozstaw szczęki łapiącej sprężynę.
Pozdrawiam i zachęcam do samodzielnych napraw swoich aut:)