Forum > Tucson JM

[Tucson] Filtr cząsteczek stałych DPF

<< < (12/17) > >>

martin1232:
Witam,posiadam tucsona 2.0 CRDI 140k,i ostatnio zapaliła mi sie kontrolka chip,podjechałem do mechanika na komputer i sie okazało ze to czujnik filtra cząsteczek stałych,poczytałem sobie ,i mam pytanie czy to się zdarza w zimie czy trzeba używać dodatków do disla bo tak mówi na forum dla mnie zdazyło się to pierwszy raz,zaznaczam że przeważnie jeżdżę długie trasy powiedzcie jak to wygląda.

lysy68:
czy od filtra cząstek stałych powinien zapalić się check,bo po podpięciu pod komputer jest zero błędów,zupełna czystka a auto traci na razy moc,czy to może oznaczać bardziej poważny problem.

grubos33:
Szukam info i nic konkretnego nie mogę znaleźć. Czy Tucson 2.0 CRDi 4x4 112KM z 2005r ma filtr DPF?

kwkojot:
Witam
Miałem bardzo podobne objawy, nigdzie nie potrafili mi pomóc nawet w autoryzowanym serwisie. W skrócie zrobiłem tak kupiłem interfejs OBD SCAN na allegro, w sklepie Play kupiłem programik na smartfona AutoDiagnoza i czasie gdy auto weszło w tryb awaryjny zrobiłem diagnozę, okazało się, że to przepływomierz paliwa wadliwie działa.
Kupiłem nowy za 300zł i auto jak nowe.

kosmos2011:

--- Cytat: "grubos33" ---Czy Tucson 2.0 CRDi 4x4 112KM z 2005r ma filtr DPF?
--- Koniec cytatu ---

Vin?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej