Forum > Accent

Kontrolka Check Engine zapala się i sama gaśnie - Accent '98

<< < (6/7) > >>

kubek:
....dzieki wielkie za info...w wolnej chwili postaram się go zlokalizowac i podczyścić..

Pozdrawiam
Kuba

wtom:
są specjalne spray-e do czyszczenia przepływek i przepustnic. np. Liqui Moly (koszt ok20zł). czyszczenie benzyną ekstrakcyjną nie zawsze jest skuteczne, bo na drucikach przepływki spala się syf i robi nagar, którego benzynka nie bierze. grunt to nie może być tłusty czyściciel :mrgreen:

kubek:
...co do problemu z odpalaniem mojega accenta na zimno to poprostu musze to polubić:)....niby wszystko sprawne a jednak:)nie pali od kopa na zimno....kiedys może jak pogoda sie poprawi to podmienie pmpkę paliwa od brata z coupe jeśli bedzie pasowac ...narazie niech tak zostanie...nic sie nie pogarsza, choć tyle:).
Nie satysfakcjonuje mnie to rozwiazanie ale co zrobić;) :shock:
Pozdrawiam
Kuba

wtom:
a ja poradziłem z nieodpalaniem elantry :-P zadawkowałem WD-40 pod wtyczkę czujnika wału i w złączkę pierścienia immo. jak ręką odjął, auto już nie paliło codziennie rano. teraz pali od każdego i oby tak pozostało :mrgreen:

kubek:
...tez kupiłem jakis specyfik na poprawienie kontaktów i psikne we wszystkie wtyczki o których istnieniu sie juz dowiedziałem:)...ale do mechaników juz nie ide strata czasu i kasy:)
Pozdro

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej