Forum > Accent
Kontrolka Check Engine zapala się i sama gaśnie - Accent '98
marcusSE:
Zwracam sie do Was z pytaniem ,od dluzszego czasu mam problem z kontrolka check engine to znaczy bardzo czesto zalacza mi sie ta kontrolka od razu mowie ze auto bylo w warsztacie oczywiscie bylo podpiete pod komputer i nic oprocz ceny ktora zaplacilem (wymienialem wtedy 4 teleskopy na Kayaby itp ) i mysle teraz ze cena ma sie nijak do tego co zostolo zrobione w aucie.Niby silnik ok a kontrolka potrafi sie zalaczac kiedy chce i sama gasnie kiedy chce nie sadze aby to bylo ok, moze ktos z Was ma pojecie przyczyny takiego stanu zeczy nie bardzo interesuje mnie rozwiazanie problemu w stylu "wyciagnij zarowke to problem zniknie :lol: " Auto jest z 98r i powiem ze na poczatku bylem bardzo negatywnie nastawiony do tej marki jednak teraz bardzo zalezy mi na tym aby doprowadzic je do naprawde swietnego stanu technicznego choc licze sie ze moze to kosztowac.Mam jescze jedno pytanie czy moze ktos z Was montowal te pseudo uniwersalne szyby pytam bo ja niestety wymontowalem oba silniczki od szyb bo nie funkcjonowaly jak trzeba i nie wiem czy warto kupowac te uniwersalne czy moze orginaly .
sustanon0:
Czyli po przeskanowaniu nie pokazał żadnych błędów a CE świeci dalej tak sama z siebie bo teraz nie wiem ?
marcusSE:
Tak dokladnie po przeskanowaniu nie pokazal zadnych bledow a kontrolka od pewnego czasu zapala sie np podczas jazdy i tak swieci np dzien albo potrafi zgasnac tez podczas jazdy i pozniej sie znow zaswiecic przy odpalaniu auta podobnie potrafi sie albo zaswiecic albo zgasnac.Napewno gdzies jest jakas usterka tyle ze gdzie i co to moze byc,taraz to tez zastanawiam sie jak faktycznie to bylo z tym calym servisem.
marcusSE:
A zapomnialem dodac gdy wstawialem auto do servisu to oczywiscie problem z zapalaniem sie check engine oczywiscie juz istnial po odbiorze auta faktycznie nie zapalala sie kontrolka jakis czas teraz jest identycznie.(dodam ze niestety kontakt z tym servisem jest juz nieaktualny)
Gordinho:
--- Cytat: "marcusSE" ---dodam ze niestety kontakt z tym servisem jest juz nieaktualny
--- Koniec cytatu ---
No i chyba odpowiedziałeś sobie na pytanie czemu zaczęła się zapalać ;P
Ja na Twoim miejscu zawiózł bym samochód do innego mechanika jak nie do autoryzowanego salonu. Natomiast słyszałem też że bolączką tego modelu samochodu jest przepływomierz, może Tobie też zaczyna padać? Musiałbyś to sprawdzić... Zwarcie instalacji elektrycznej powodujące przypadkowe zapalnie żarówki raczej wykluczam... xD
Nawigacja
[#] Następna strona