Forum > Getz
[Getz] Nowy akumulator
sliwa:
Witam, z racji że zbliża się zima i stary akumulator już przeżył swoje postanowiłem wymienić go na nowy i tutaj pytanie kieruje do Was. Co moglibyście mi polecić? Jeżeli chodzi o kwestie finansowe to nie chciałbym kupować czegoś taniego co sobie nie poradzi przy niskich temperaturach ale z drugiej strony nie chciałbym by był zbyt drogi.
Andy:
--- Cytat: "sliwa" ---Witam, z racji że zbliża się zima i stary akumulator już przeżył swoje postanowiłem wymienić go na nowy i tutaj pytanie kieruje do Was. Co moglibyście mi polecić? Jeżeli chodzi o kwestie finansowe to nie chciałbym kupować czegoś taniego co sobie nie poradzi przy niskich temperaturach ale z drugiej strony nie chciałbym by był zbyt drogi.
--- Koniec cytatu ---
Ja poz 8 latach jezdzenia na oryginalnym zamienilem na Centre. Kosztowala w hurtowej cenie ok 250 pln.
Tiesto83:
A ja bym dał wiele, żeby gdzieś kupić fabrycznie montowanego Delkora.
kosmos2011:
Fabryczny akumulator ma wymiary ok. szer 207/głę 175/wys 190 pojemność 55Ah i prąd 500A. Klemy T1 i stopka B1, biegun + z prawej strony, a biegun- z lewej.
Tutaj http://akumulatory-plock.pl/?bosch-s3,27 masz przykłady modeli z różnych firm dla orientacji co szukać.
robaszek127:
Delkory fabryczne chyba są najlepszymi aku jakie są produkowane. Ale takiego się raczej nie kupi bo ceny w serwisie podobno to ok 700. U siebie mam boscha sylwera 52AH i działa a ile to loteria teraz ze wszystkim.
Kupiona droga centra futura siadła po 3 latach gdy stara centra wcześniej działała ok 7lat.
Tak, że wybór jest spory bo tylko bieguny muszę się zgadzać a pojemność nawet starczy i 44Ah bo takie montują nawet do silników 1.6. A jeżdżąc na światłach taki 52 i większy może nie być doładowany.
Nawigacja
[#] Następna strona