Forum > i30 FD

Jakich żarówek H7 używacie w i30

<< < (13/36) > >>

rymar71:
OK.
http://imgur.com/a/Mec8j
http://imgur.com/a/APKbK

sisimon:
Witam, z racji tego że w tym roku spaliło mi się już 5 żarówek H7 mam do was pytanie - czytałem gdzieś, że mogło by na to pomóc wyjęcie bezpiecznika do jazdy dziennej i ręczne włączanie świateł. Czy to rzeczywiście mogłoby pomóc ? Raz spaliły mi się 2 żarówki na raz (całkowicie brak krótkich) i 3 x po jednej. Kupiłem na zapas 4 sztuki które wożę w bagażniku. Ale to chyba nie jest ku.... normalne żeby się tak hajczyły (brak mi słów na tą przypadłość). Wymiana to nie problem, robię to w miarę sprawnie, ale ta ciągła wymiana zaczyna mnie denerwować. Czy u was jest podobnie ? I30CW 1.6 benzyna FD z 2009 r.

bobekos:
Ja odpalając nocą auto włączam postojowe (skok o 1) i po odpaleniu włączam mijania i podświetlenie wnętrza (skok na 2). Chyba to się sprawdza, bo "drogie" żarówki mijania mam już w aucie od przejechania ponad 5 tys km. Mam uruchomione automatyczne zapalanie świateł mijania

rymar71:

--- Cytat: "sisimon" ---Witam, z racji tego że w tym roku spaliło mi się już 5 żarówek H7 mam do was pytanie - czytałem gdzieś, że mogło by na to pomóc wyjęcie bezpiecznika do jazdy dziennej i ręczne włączanie świateł. Czy to rzeczywiście mogłoby pomóc ? Raz spaliły mi się 2 żarówki na raz (całkowicie brak krótkich) i 3 x po jednej. Kupiłem na zapas 4 sztuki które wożę w bagażniku. Ale to chyba nie jest ku.... normalne żeby się tak hajczyły (brak mi słów na tą przypadłość). Wymiana to nie problem, robię to w miarę sprawnie, ale ta ciągła wymiana zaczyna mnie denerwować. Czy u was jest podobnie ? I30CW 1.6 benzyna FD z 2009 r.
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie z tego samego powodu od marca jeżdżę na LEDach. Problem został rozwiązany.

sisimon:
a podałbyś link do tych ledów ? gdzie dokładnie zamówić ? Czy z założeniem ich nie ma problemów ? mieszczą się w obudowie i można założyć tylne nakrętki (dostęp do żarówek) ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej