Forum > i30 FD

Jakich żarówek H7 używacie w i30

<< < (14/36) > >>

rymar71:
Link do strony:
http://www.aliexpress.com/item/Plug-Play-LED-CAR-HEADLIGHT-30W-3000LM-BULB-H4-hi-lo-H7-H8-H9-H11-HB3/32273581014.html
Nie ma problemu z montażem, ponieważ wentylator i słupek z diodami LED jest rozdzielany. Najpierw montuje się same LEDy w oprawie i dosuwa i blokuje wentylator,co stanowi całość. Wszystko się mieści,silniczki bez problemu zmieniają pozycję słupa światła.

bobekos:
Miałem założone żarówki- TUNGSRAM H7 MEGALIGHT ULTRA +120%. Świeciły 3,5 m-ca i zrobiłem 3600 km. Spaliła się 1 żarówka więc zmieniłem komplet. Może komuś się ta informacja przyda...

arni_23:
A mnie się ostatnio żarówka spaliła gdzieś późnym latem, prawie rok już będzie, dałem jakieś z dyskontu i świecą do dziś. Może to problem przekaźnika? Albo regulatora napięcia na alternatorze? Co do żarówek super xtra + 400%, to gdzieś czytałem, że tylko chyba dwie marki faktycznie dawały większy, mocniejszy snop światła, reszta to podobno tylko chwyt marketingowy, a przewidziany czas świecenia takich żarówek skraca się nawet o o 50%.
Gdzieś widziałem na Aledrogo, moduł świateł mijania, przekaźnik ze stabilizatorem, utrzymuje na wyjściu 12V. Gdybym ja miał taki problem z żarówkami to chyba bym taki moduł założył. Denerwowało by mnie to ciągłe zmienianie żarówek, biorąc pod uwagę to ile trzeba zrobić aby je wymienić.

slabylepszy:
ja kupilem ostatnio w grudniu 2015 w tesco 2x H7 za 10 zl i smigaja do teraz (takie niebieskie)

bobekos:
Jak z jakością święcenia, daleko, wyraźne są?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej