Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Wymiana tulei tylnego wahacza wzdłużnego
Dareq36:
Jeszcze co do możliwości wykrzywienia wahacza...Jeżeli nie uderzyłeś bokiem koła to możesz spać spokojnie ( a niestety mi się to przytrafiło i wahacz był do wymiany - nie szło ustawić zbieżnośći w zakresie regulacji - około 1stopień brakowało i "żarło" opony tylne od środka). Tuleje też miałem wyrobioną ale w nowym wahaczu była już założona firmowo. W momencie wyjazdu z jednego stanowiska na stanowisko do ustawiania zbieżnośći koło kierownicy przesuneło mi sie o jakieś 30stopni !!!! ( byłem w szoku!!!). Ale juz jest ok :mrgreen: Pozdro
Hulltay:
Na szczęście uderzyłem czołem opony:) A z tego co piszesz to Twój strzał musiał Cię trochę kosztować nerwów :(
Dareq36:
Nerwy to pikuś w tym wszystkim . Pytanie było , dlaczego nie szło ustawić zbieżności??? czy krzywy wachacz, czy walnieta karoseria ( płyta podłogowa)..Trzeba było zacząć od pomiarów punktów - a to juz w serwisie koszty . Na całe szcześie znajomy blacharz mający spec urządzenie do tego zrobił mi pomiary ( za bardzo małż kase )i wykluczyl płyte podlogową. Oczywiście - i na szczęście okazał krzywy się wahacz ( uderzenie bokiem koła). Koszt ....hm .. 1358zeta + Vat - cena w serwisie , ale kupiłem komplet wahaczy( nówki orginał ) za ok 1200. Do tego wymiana + zbierzność (co przy całokształcie kosztów to pikus ) no i nowe kapcie na tylną oś ( zdzierały sie od środka .. Ale juz jest wszystko ok :-D .
Co do skrzywionego wahacza to porównywałem go z nowym ..i za cholere nie można było stwierdzic na "oko" że coś jest z nim nie tak ..
Hulltay:
Klamoty zamówione, w poniedziałek wizyta u papcia mechanika plus geometria i zdam relację:)
cezaros:
Kurde blade podkupiłeś mi podkładki do tulei tylnych wahacza wzdłużnego w foxie, bo nie mają i we wtorek będą a jak dzwoniłem w środę to jeszcze mieli. Byłem dzisiaj po odbiór, myślałem że w sobotę ruszę i zrobię fotorelacje a tu lipa. Oj będzie cie to kosztowało jakieś piwo na którymś zlocie ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona