Autor Wątek: [ix35 EL] Trzeszczące plastiki  (Przeczytany 7936 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

anthebio

• Gość
[ix35 EL] Trzeszczące plastiki
« dnia: 11 Listopad 2013, 18:00:29 »
Czy w waszych iixach wystepuje to denerwujące trzeszczenie plastików-szczególnie w przedniej części tunelu środkowego i tapicerkach drzwi? Mam w związku z tym pytanie, czy z tą przypadłością mogę udać się do serwisu w celu wyeliminowania tego naprawdę denerwującego :evil:  trzeszczenia?

ed. tytuł. tekla

klemens

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Listopad 2013, 18:57:41 »
Coś tam czasem zatrzeszczy ale do przeżycia. Jak się odezwie panel, łapię za ten boczny uchwyt, ścisnę i pociągnę. U mnie pomaga. Ogólnie ani lepiej ani gorzej niż w innych autach.

Offline gurszczak

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Listopad 2013, 19:02:40 »
U mnie to samo pomiędzy tunel środkowy a panel gdzie jest klimatyzacja włożyłem troszkę filcu i jest lepiej na razie zastosowałem na rogi boczki jak na razie są ok czego  nie mogę powiedzieć o podłokietniku możesz udać się z tym do ASO ale chyba lepiej samemu się pobawić niż z nimi walczyć oni uważają że tak ma być i pewnie skrzywienie nie wchodzi do gwarancji :(

anthebio

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Listopad 2013, 19:04:26 »
Masz rację z tym łapaniem za uchwyt ale trzaski są naparawdę ale to naprawdę uciążliwe.  Myślę, że ktoś może coś na to wymyśli tak jak to było z podłokietnikiem

cruel

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Listopad 2013, 19:14:15 »
U nas ta przypadłość była zgłoszona w serwisie podczas wymiany sondy lambda.
Po wymianie sondy sam kierownik serwisu się autem przejechał i jak to zwykle bywa jak trzeba to nie trzeszczy  :mrgreen:
A z tym trzeszczeniem to też różnie jest. Raz trzeszczy, raz nie.

Kauczuk

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Listopad 2013, 21:51:01 »
Witam,

U mnie podobna sprawa. Próbuje ogólnie na razie zlokalizować gdzie dokładnie to trzeszczy. Jak na razie to chyba podłokietnik jak się opieram to w tedy daje najbardziej. Staram się nie opierać ale w tedy mi jest mniej wygodnie ;-) Szarpnięcie bocznego uchwytu pomaga na chwilę. Będę kombinował coś właśnie z filcem. Wkurza mnie również jak wciskam sprzęgło to skrzypi tapicerka o taki plastik od siedzenia jak włożę tam rękę to jest cisza dlatego patrzę dać tam właśnie filc. Jak byście mieli jakieś pomysły co z tym robić albo dokładnie zlokalizujecie miejsce to podzielcie się :-)