Forum > Lantra

[Lantra J2] Lampka bagażnika oraz wymiana paska klinowego.

<< < (3/3)

OuTchOrN:
Witam wyciągnąłem lampkę, najprawdopodobniej nie dochodzi do niej prąd, nie mam też tylnej wycieraczki i spryskiwacza. Wycieraczka jest niesprawna (silniczek) natomiast spryskiwacz powinien działać. Może jest to na jednym bezpieczniku? a jak tak to jaki?
Zaraz napiszę do Administratora.

kosmos2011:
Ze strony http://doc.hyundai-autoclub.ru/elantra/ pobierz "Electrical Troubleshooting Manual Lantra 1996" i tam masz schemat instalacji SD.pdf, rozmieszczenie komponentów instalacji elektrycznej CL.pdf i piny w kostkach instalacji CC.pdf.

OuTchOrN:
Dobra, przejrzałem, nic z tego nie zrozumiałem, wiesz może jaki bezpiecznik odpowiada, za lampkę w bagażniku? (kombi)

kosmos2011:
:-D Nie sądzę że jest to kwestia bezpiecznika bo wtedy nie działałyby wszystkie lampki w kabinie.

Lampka jest sterowana masą czy sprawdziłeś czy dochodzi napięcie ( żarówka 12V jeden koniec do kostki drugi do karoserii) bo jeśli brak masy to wina krańcówki w tylnej klapie.

Zakładam że jest płyn w zbiorniku tylnego spryskiwacza.

OuTchOrN:
Nie ma zasilania 12V. Co do spryskiwacza, mam full płynu. Może pompka jest walnięta. Ale póki nie będę grzebał z wycieraczką nie będę tego naprawiał. Zależy mi jednak na tym oświetleniu. Jutro będę miał próbówkę pod 12V i sprawdzę na 100%. Lampka w bagażniku ma dwie opcję : OFF, ON, i otwarta klapa. Jakby nie było masy z klapy, żarówka paliła by się na ON, a tego nie robi, dlatego też zakładam brak 12V.
Wyciągnąłem lampkę wtyczka wpięta, wszystko w porządku. W aucie lampka działa, w bagażniku nie:/
EDit:
By wyciągnąć lampkę z bagażnika (kombi), należy wsadzić płaski mały śrubokręt z lewej bądź z prawej strony lampki oraz lekko odgiąć śrubokręt od lampki (tak by końcówka śrubokręta odgieła się w stronę lampki) Lampka posiada po lewej i prawej stronie zatrzaski.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej