Autor Wątek: [Accent] Żarówka w przycisku od klimatyzacji  (Przeczytany 10252 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gordinho

• Gość
[Accent] Żarówka w przycisku od klimatyzacji
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Lipiec 2009, 23:02:56 »
marcusSE, może to wydaje się takie trudne jak się to czyta ale ja to robiłem bez żadnego manuala i dałem radę, głównym problemem są sprawne ręce... Ale całą "demolkę" robisz intuicyjnie... ;)

kml

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Lipiec 2009, 08:14:21 »
Ważna kwestia: ludzie ze sklepu ledy.pl twierdzą, że diody "MULTI" są mocniejsze od zwykłych.

Gordinho

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Lipiec 2009, 22:26:18 »
Mam wiarygodne informacje co do żarówek/diod bo sam już powymieniałem all ;)

Podświetlenie zegarów: 4 sztuki W5W/T10
Podświetlenie nadmuchów: 2 sztuki W1,2W/T5
Przycisk klimy: 2 sztuki R3mini 7mm
Przycisk ogrzewanie szyby: 2 sztuki R3mini 10mm
Przycisk awaryjne: 1 sztuka R3mini 10mm
Przycisk przeciwmgielne: 2 sztuki R3mini 10mm

Ponownie zaznaczam że R3mini to diodowy odpowiednik, jeśli ktoś tak jak ja chciałby pozostać przy żarówkach, to ja zrobiłem tak, że poszedłem do sklepu elektronicznego i kupiłem samą taką małą żaróweczkę z wąsami (pamiętajcie że na 12V!!!), którą samodzielnie wmontowałem w starą podstawkę, jest to najlepsze rozwiązanie a koszt takiej żaróweczki to 1,50 zł ;)
Pozdrawiam ;)

kml

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 14 Lipiec 2009, 22:31:27 »
Cytat: "Gordinho"
Mam wiarygodne informacje co do żarówek/diod bo sam już powymieniałem all ;)

Podświetlenie zegarów: 4 sztuki W5W/T10
Podświetlenie nadmuchów: 2 sztuki W1,2W/T5
Przycisk klimy: 2 sztuki R3mini 7mm
Przycisk ogrzewanie szyby: 2 sztuki R3mini 10mm
Przycisk awaryjne: 1 sztuka R3mini 10mm
Przycisk przeciwmgielne: 2 sztuki R3mini 10mm

Ponownie zaznaczam że R3mini to diodowy odpowiednik, jeśli ktoś tak jak ja chciałby pozostać przy żarówkach, to ja zrobiłem tak, że poszedłem do sklepu elektronicznego i kupiłem samą taką małą żaróweczkę z wąsami (pamiętajcie że na 12V!!!), którą samodzielnie wmontowałem w starą podstawkę, jest to najlepsze rozwiązanie a koszt takiej żaróweczki to 1,50 zł ;)
Pozdrawiam ;)

O dzizus! Niech Ci admin wynagrodzi własną rangą pod nikiem te informacje!

Od siebie dodaam, że te zarówki są tanie ale coś krótko żyją i padają jak muchy po pewnym czasie. U mnie była to plaga prawdziwa :)

Gordinho

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Lipiec 2009, 22:45:50 »
Cytat: "kml"
Od siebie dodaam, że te zarówki są tanie ale coś krótko żyją i padają jak muchy po pewnym czasie. U mnie była to plaga prawdziwa

Nie dziw się, ona w zamiarze producenta miały świecić tylko w nocy a nie być załączane i wyłączane przez 24h... Diody to najlepsze rozwiązanie ale niestety droższe i trzeba wymienić całe podświetlenie naraz żeby nie mieć tęczy kolorów w aucie, a niestety nie wiem jakie żarówki są tam gdzie włącznik wycieraczki tylnej i regulacja świateł... ;p

kml

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Lipiec 2009, 22:52:31 »
Cytat: "Gordinho"
włącznik wycieraczki tylnej

Takie same jak w przyciskach :) Nie dam sobie łapy uciąć za średnicę podstawki ale też mnie tam kiedyś zagnało i jest 1 sztuka i taka sama czyli r3mini 10mm ALE TO TRZEBA SPRAWDZIĆ

Regulacji wysokości świateł nie ruszałem bo nie jest zbyt łatwo dostępny a już naprawdę nie miałem ochoty na taką głęboką ingerencję w deskę etc.

lizaczek42

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Lipiec 2009, 23:28:25 »
witam i pytanie mam : jak wyjac przycisk od tylnej wycieraczki i spryskiwacza :-?

kml

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 20 Lipiec 2009, 22:26:23 »
Cytat: "lizaczek42"
witam i pytanie mam : jak wyjac przycisk od tylnej wycieraczki i spryskiwacza :-?

Wyjmij schowek co jest pod nimi po lewej stronie ( wyjmij = wyciągnij szyfladkę ) a następnie wepchni łapę, wyczuj przycisk i DELIKATNIE ruszając nim na boki poluzj go i wypchnij.

lizaczek42

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Lipiec 2009, 22:38:03 »
mam pytanie jak mam wyjac sowak od cyrkulacji powietrza(obieg zamkniety lub otwarty ) ktory sie miesci na dole srodkowej konsoli . :roll: pozdrawiam !

kml

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 22 Lipiec 2009, 19:43:04 »
lizaczek42 zdjąć konsole i potem wyjąć.

lizaczek42

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 22 Lipiec 2009, 22:43:11 »
niemoge calkiem odjac ramki bo trzyma sie wlasnie na tym sowaku od cyrkulacji powietrza

Gordinho

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 22 Lipiec 2009, 23:41:30 »
Hmmm... Moim zdaniem konsola trzyma się nie na suwaku cyrkulacji powietrza tylko na pokrętłach regulacji nadmuchem. Musisz wyciągnąć te plastikowe pokrętła, włożyć łapę do środka konsoli i każde pokrętło wysunąć w górę, następnie wysuwasz bardziej konsole, odkręcasz 6 śrubek i wtedy możesz wyciągnąć cały mechanizm cyrkulacji powietrza, ale nie wiadomo czy będzie to konieczne w Twoim przypadku, zależy co konkretnie chcesz zrobić...

PawelAccent

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 27 Lipiec 2009, 22:20:26 »
A jak zmienić podświetlenie zegarów i deski rozdzielczej w Accencie I?