Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
drży nadwozie podczas jazdy
kml:
Kasix, powiem tak, cokolwiek, ktokolwiek tak jadł zawsze było super. Dosłownie :) Przede wszystkim chodziło mi o to, że Polichno ( http://www.hotel-gorski.net/) jest na tyle daleko, ze można sprawdzić samochód ale nie na tyle daleko zeby się nie chcialo jechać trasą :)
[ Komentarz dodany przez: BartBartez: 2009-07-16, 10:03 ]
Proszę zakończyć OT
Kasix:
na omlet z pieczarkami i ze szpinakiem to bym sie przejechała :mrgreen:
aby nie było OT:
aha wykryłam, że podskoki pochodzą od kół z przedniej osi
przedwczoraj zroibłam operację założenia zimówek na przednią oś a potem na tylną tylko i odwrotnie i wychodzi że to któraś opona z przedniej osi :>
Dareq36:
Witam , najlepiej wjechać do wulkanizatora( lub warsztatu z serwisem opon.0 ..i poprosić o wyważenie kół. Przy Twoich oponach . zastosowanie odważników większych niz 35g może świadczyc o wadzie opony.
Pytałas , czy takie wyważanie jak opisałaś to w poprzednim poście ..jest poprawne. - jeżeli chodzi o same felgi ..to trudno mi powiedziec . Ale powinnaś wyważyc "całe" koła ( felga + opona ). Jeżeli z felgami było wszystko OK .., a wyważarka pokaże więcej niz 35gram na koło .., to juz można mówić o wadzie opony ..
Pozdro
Kasix:
Dareq, a myślisz, że jeśli mam powyżej 35gram, a jest powyżej to jest to podstawa do reklamacji opon?
Dareq36:
Kasix ,, tak mi się wydaje ..(..dla pewności , jak "złapie" kumpla , który się zajmuje również sprzedażą opon - spytam go o to ..). Z tego co pamiętam , to zawsze powtarzał , ze przy nowych oponach ..nie powinno byc więcej jak 30 - 35 g (..tu też ma znaczenie rozmiar - wielkośc opony). Pisałaś , ze felgi są OK .. to nie pozostaje nic innego ..jak opony.
Odważniki (po wyważeniu kół wraz z oponami )..stosuje sie w celu
"wyeliminowania" tzw. " bicia" koła..- efektem takiego czegos , jest np. drżenie kierownicy podczas jazdy .., a przy duzych "biciach"..może byc również odczuwalne drżenie całego samochodu ..
Nawigacja
[#] Następna strona