Forum > Accent
Żarówki w zegarach - Accent '00
Gordinho:
Czyli ja pewnie też miałem wbudowany. Te moje są sygnowane jako samochodowe i nie trafił ich szlag, są też raczej droższe niż takie zwykłe sprzedawane luzem więc uspokoiłeś mnie ;)
Jeszcze jedno pytanie, może niekoniecznie do tego tematu ale pośrednie... Mianowicie czy te diody świecące na biało można włożyć do lamp przednich zamiast postojówek świecących na żółto? Wiem że pasują i bedą działać natomiast chodzi mi o to czy policja się nie przyczepi...
Gordinho:
Co do plam w moich zegarach to teraz przyszedł mi do głowy jeszcze jeden powód, mianowicie przez diodę prąd przepływa tylko w jednym kierunku czyli może po prostu na odwrót podłączyłem diodę i możliwe że dokładnie w tym samym miejscu, w którym miałem przepaloną żarówkę (teraz sprawdziłem na prostowniku że jedna żarówka, która była zamontowana jest przepalona). Jutro pierwsze co to muszę wykluczyć tą opcję xD
marcusSE:
Gordinho spokojnie mozesz miec takie swiatla postojowe wazne aby swiecily na bialo ja tez mam wymienione postojowki na led,a co do tych fotek moich zegarow to cos nie bardzo mi wyszly ale wkleie takie jakie sa.
hm no tylko nie bardzo wiem jak je tu moge wkleic ?
Gordinho:
--- Cytat: "marcusSE" ---hm no tylko nie bardzo wiem jak je tu moge wkleic ?
--- Koniec cytatu ---
www.imageshack.us tam wrzucasz fotki, pojawiają Ci się linki i kopiujesz link opisany jako do forum, wklejasz tutaj i gotów.
Wiem że mogę mieć takie zamiast postojówek technicznie rzecz biorąc ale chodzi mi o natarczywych panów policjantów, czy mogą się tego doczepić?
A ja problem w swoich zegarach rozwiązałem, rzeczywiście w miejscu gdzie przepaliła mi się żarówka na odwrót podłączyłem diodę i nie świeciła, teraz jest o niebo lepiej i efekt jest super.
Co do rozkręcania zegarów to nie miałem takiej potrzeby ale ponieważ zobowiązałem się do zrobienia fotek z Tego, z ciekawości rozkręciłem te zegary ale ten proces jest tak dziecinnie i banalnie prosty, że nie widzę sensu żeby wklejać fotki czy robić manuala, po prostu robimy all intuicyjnie.
kml, jeśli jednak chciałbyś te fotki i manuala to napisz, wyśle Ci to na PW ;)
marcusSE:
ok dzieki to te fotki mam nadzieje ze pojdzie http://img405.imageshack.us/i/zegary004.jpg/ http://img405.imageshack.us/i/zegary011.jpg/
Nawigacja
[#] Następna strona