Forum > Accent
Żarówki w zegarach - Accent '00
kml:
--- Cytat: "marcusSE" ---co do samych led to jest niesamowity wybor i tak naprawde mozna sie troche pobawic bo ich koszt nie jest duzy a mozna montowac tez te normalne ledy wcale nie musza miec nap ze sa to zamieniki do auta itp
--- Koniec cytatu ---
Tylko weż ją "zawiąż" na podstawce i jeszcze tam wkituj rezystor własnoręcznie. Ja robiłem tak jak widac u mnie na stronie i więcej nie zamierzam się tak męczyć tylko kupić gotowe. Ciągłe rozbieranie i zakładanie konsoli to też nie jest najlepszy pomysł a i jeszcze trzeba mieć gdzie całą tę operację przeprowadzić i to jest kolejna komplikacja.
Jeżeli ktoś chce to zrobić to sugeruję dobrze przemyśleć wszystko a potem raz założyć i więcej nie tykać.
A propos: kto ma zmienione zegary na inny kolor to niech będzie tak miły i wrzuci fotkę na forum :)
kml:
Gordinho, ładnie wyszło :) Hmm u mnie nie ma takiego problemu a skoro zmieniłeś zarówki i dalej jest to może po prostu coś tam masz brudne?
Wskazówki nie są podświetlone?
Gordinho:
Wskazówki obrotomierza i prędkościomierza są podświetlone tylko aparat tego nie wychwycił. Natomiast wskazówka temperatury silnika jest słabo podświetlona a poziomu paliwa wcale... Tak samo nie widać podświetlenia licznika przebiegu całkowitego jak i dziennego. Całkiem możliwe że zabrudzone są te plastiki którymi biegnie wiązka światła od LED do konkretnego zegara, z racji tego że wymontowanie i montaż zegarów jest zaskakująco prosty, jutro jeszcze raz wyciągnę całe zegary i poświęcę im więcej czasu, zobaczę co może być przyczyną. Natomiast pytam bo może ktoś miał podobny problem lub wie jak to wyleczyć ;)
kml:
Gordinho, to super! Jeszcze jak byś jakieś foty porobił z montazu etc to by było zupełnie cudownie a jak zrobisz manuala to służe miejscem u siebie na stronie jezeli masz ochotę ;)
marcusSE:
Moze to to ze lubie sie troche bawic takimi zeczami :) co do fotki to pstrykne i wysle jak wygladaja te zielone,Gordinho faktycznie to wygloda jak by cos bylo w srdku albo jest zabrudzone.
Nawigacja
[#] Następna strona