Forum > Accent
Żarówki w zegarach - Accent '00
Teges:
--- Cytat: "kml" ---
--- Cytat: "Teges" ---Tez mi sie tak zdaje i tez od zawsze mam tam ciemno...
--- Koniec cytatu ---
A ktory model accenta? W 2 mają.
--- Koniec cytatu ---
Hehe przepraszam nie pomyślałem :mrgreen:
Faktycznie mam 1 wersje co nie zmienia faktu ze chcialem pomóc :-P
Pozdrawiam
kml:
--- Cytat: "Gordinho" ---No nie jest to R3 mini, ale nawet gdyby to i tak nie dostaniesz takiej żarówki z podstawką... Najlepsze rozwiązanie to z prostokątnej podstawki "odwinąć" te wąsy, wyjąć żarówkę i pójść do elektronicznego sklepu. Tam dostaniesz taką żaróweczkę na 12V za około 30gr. Wkładasz w podstawkę, zawijasz wąsy i śmiga ;).
--- Koniec cytatu ---
Pewien jesteś, ze to nie jest R3 mini. Dosyć dawno tam zaglądałem ale wyglądało to tak samo jak w przyciskach. Wymiana samej żarówki ( czasami pod nazwą neonówka ) nie jest problemem ale jak czas pokazuje to żywotność tego patentu jest tak sobie więc lepiej poszukać zamiennika diody. Jak w końcu sie zbiore do tego u siebie to sprawdze dokładnie jak to jest - kluczowa będzie średnica podstawki.
chris.fm:
Dobra... w przycisku od wycieraczek wymieniona i swieci. Nie była to R3mini tylko malutka żaróweczka z 2 "wąsami". wymontowałem też przy okazji przycisk od regulacji świateł, tam była przylutowana żaróweczka też z 2 "wąsami", wymieniłem i niestety nie świeci- trudno. teraz wezme się za konsole środkową. pozdrawiam
PS żaróweczki były 12V, w sklepie nie wiedziałem jakie wsiąść i wziąłem 3v i 12 v. 3V nie zapaliła się.
kml:
chris.fm, R3 mini to zamienniki tej z wąsami :) wszystkie zarówki w samohodzie są na 12V :]
Gordinho:
Nie jest to R3 mini bo jak kolega napisał, podstawka jest prostokątna a R3 mini ma podstawkę okrągłą o średnicy chyba 7mm
Nawigacja
[#] Następna strona