Autor Wątek: cb radio  (Przeczytany 5181 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Miromat

• Gość
cb radio
« dnia: 08 Lipiec 2009, 08:20:14 »
Jestem na etapie podjęcia decyzji o kupnie cb radia. Ale nie bardzo mam pomysł gdzie go umieścić i jak zamocować. Może macie już jakieś doświadczenia w tym temacie?

soviet100

• Gość
cb radio
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Lipiec 2009, 23:42:17 »
Najlepiej tam gdzie jest półka tzn schowek od strony pasażera :)

chris.fm

• Gość
cb radio
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Lipiec 2009, 20:24:32 »
Ja mam zamontowanego Alana 102 we wnęce pod popielniczką z przodu. weszło idealnie, tylko popielniczke trzeba wyjąć. fajnie schowane i nikomu nie przeszkadza.
Na dole masz fote jak to wygląda:

[/URL][/img] [/code]

bazyli87

• Gość
cb radio
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Lipiec 2009, 11:15:05 »
Ja też mam tak zamontowane cb jak u CHRISA.FM. jest to bardzo dobre miejsce tylko gruszkę mam wyżej umieszczoną.

Miromat

• Gość
cb radio
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Lipiec 2009, 21:09:33 »
Dzisiaj kupiłem Alana 109 i też tak umieściłem. To chyba jedyne miejsce, gdzie można je sensownie ulokować. Tylko ten minus, że nie ma jak przymocować.
A jak ze złodziejstwem? Czy złodzieje interesują się tym sprzętem? Bo co do radioodtwarzaczy samochodowych to ich zainteresowanie chyba poważnie zmalało. Parę lat temu strach było zostawić radio w samochodzie w biały dzień. Dzisiaj nawet panela nie zabieram.

chris.fm

• Gość
cb radio
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Lipiec 2009, 23:13:53 »
CB stało się popularne w polsce i złodziejaszki wiedza ewentualnie co brać. Alany nie nalężą do radyjek z wyższej półki i złodziej takiego nie ruszy. Ale jak trafi na Presidenta za 7 stówek to się skusi. Bardziej sie obawiaj o antene. to najczęściej trafia do kieszeni innych. Na pewno masz na magnesik. Z tym tez nie bedzie problemu. Ale czasami jak jestem w nieciekawym miejscu rzucam na CB jakęs czapke albo szalik i git.
Ja swoje radyjko przykręciłem na 1 wkręta, wkręcając go w konsole środkową (po środku tej gumowej podstawki pod popielniczką). do radia miałem taką metalową ramkę do umocowania radyjka. Ty kolego wogóle miałeś takie coś w zestawie. patrzyłem na kilka tych alanów 109 na allegro i widze że nigdzie nie ma tej metalowej podstawki.
Mniej wiecej tak wyglada: http://www.allegro.pl/item675978498_cb_radio_midland_alan_102_sirio_ml145.html. Fota numer 2.
Jesli nie masz to troche kicha.

Miromat

• Gość
cb radio
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Lipiec 2009, 08:29:19 »
Mam tą ramkę do mocowania. Ale nie chciałbym robić dziur w plastikach.

soviet100

• Gość
cb radio
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Lipiec 2009, 18:47:27 »
Ja dałem swoją tak i wg mnie najlepiej i najszybciej ją można ściągnąć na noc i bez wiercenia dziur :

Miromat

• Gość
cb radio
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Lipiec 2009, 22:25:52 »
Rozmawiamy o mocowaniu radia a nie anteny. A swoją drogą ciekawy pomysł na zamocowanie anteny. Tylko co na to policja? U nas na pewno od razu by powiedzieli, że rejestracja nieczytelna. I w najlepszym razie mandacik.

soviet100

• Gość
cb radio
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Lipiec 2009, 00:24:18 »
U mnie się w ogóle nie czepiają poza tym u nas tablice możesz mieć jakie Ci się podoba nawet różowe to nie polska :P

chris.fm

• Gość
cb radio
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Lipiec 2009, 23:52:19 »
Moim skromnym zdaniem miejsce anteny od CB powinna byc tylko na dachu. zapewni to odpowiedni odbiór (nim większa powierzchnia tym lepiej a na tej irlandzkiej tablicy to zbytnio kontaktu z blacha nie ma...nawet nie wiem czy te ichnie blachy z metalu rąbią).
Miromat jak ściągniesz tą gumowa podstaweczke spod popielniczki i tam wkręcika wkręcisz to sie nic nie stanie. potem w razie np. znudzenie sie cb lub zmiany na lepszy model:_)))) zarzucasz gumową podstaweczke i git... jak nowe. Radio CB powinno być przykręcone. to nie zdrowe jak bedzie sie obijac gdzieś po schowku na naszych kochanych prostych drogach.
A jak chcesz rozwiązać problem "gruszki"??? ja ten uchwyt co miałem z radiem lekko zmodyfikowałem i wsadziłem w szpare w pułeczcce na napoje.

Miromat

• Gość
cb radio
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Lipiec 2009, 11:28:08 »
U mnie mocowanie czyli dziura wypada poza tą gumową wykładzinką.
Gruszka leży sobie między fotelami i nie zamierzam tego zmieniać.

bazyli87

• Gość
cb radio
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Lipiec 2009, 14:14:35 »
Aha i jeszcze jedno. tak jak pisaliśmy o montażu pod popielniczka w kieszeni, jest to świetny sposób, natomiast ja muszę podkładać coś pod radyjko aby było lekko w powietrzu gdyż wtedy lepiej słychać i głośnik nie jest zakryty. A jak jest u was??

Miromat

• Gość
cb radio
« Odpowiedź #13 dnia: 15 Lipiec 2009, 17:25:18 »
Przykręciłem do radia ramkę montażową i radio opiera się na ramce, więc jest podniesione do góry.

Cien

• Gość
cb radio
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Lipiec 2009, 00:02:31 »
A ja bym proponowal wyciac dziure z tylu w tunelu i tam schowac CB o wiele glebiej ;)