Forum > i20
[i20 PB] Opony i20
Obelix:
Ja ostatnio pokusiłem się o zakup opon całorocznych. Wybór padł na Nokiany Waterproof. Powiem szczerze, że nie żałuję. Spisują się bardzo dobrze zarówno na suchym, mokrym, jak i na śniegu. Ale jak to ktoś kiedyś powiedział, najważniejsze są opony mózgowe ;-)
de_assis:
jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego ...
Jackos:
W przypadku opon akurat to powiedzenie ma coraz mniej sensu ;) technologia poszła do przodu i obecnie wiele modeli opon całorocznych jest absolutnie wystarczająca do komfortowej i bezpiecznej jazdy w zimie.
pagin:
Do i30 kupilem opony zimowe 195/65R15 KLEBER KRISALP HP3
Opony maja dobre opinie uzytkownikow i w testach, sa ciche. Cena na Allegro nizsza niz w Oponeo
Sa to opony do i30 a nie do i20, ale kwestia innego rozmiaru opony
Jestem zwolennikiem dwoch kompletow opon: na okres zimowy i na pozostale okresy
Obelix:
--- Cytat: "de_assis" ---jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego ...
--- Koniec cytatu ---
Do tej pory też tak uważałem. Wcześniej, kiedy jeszcze prowadziłem z żoną OSK, to wolałem nie ryzykować i zmieniałem opony z letnich na zimowe i odwrotnie. Teraz nie widzę już takiej potrzeby. Tym bardziej, że samochodem jeżdżę albo ja, albo moja żona. A i zimy ostatnio nie są już takie jak kiedyś. A kiedyś nie było opon zimowych i dało radę się poruszać. Nawet najlepsze zimówki nie zastąpią techniki jazdy i przede wszystkim zdrowego rozsądku.
Nawigacja
[#] Następna strona